Friday, August 26, 2011

Yeah..hari ni nak balik kampung!!!

Selamat Hari Raya kawan2..

mesti dah ramai yang balik kampung hari ni kan
berhati2 di jalan raya semoga selamat pergi dan selamat kembali yer..
me pn nk bertolak ke kampung sekejap lagi nih..
sedang menghitung jarum saat dan minit
tak sabar rasenya nak menempuh jam kat highway tuh...kekeke

Honda V-Tec angkuh bergaya..
Mitsubishi Mivec saingan utama..
Bukan nk cerita pasal kereta..
Saje nk ucap selamat Hari Raya..

Walau dosa sehalus Kancil L2..
Ampun & maaf dipinta dariku..

Proton Saga & Wira style Rally..
Tak ada duit nk beli Evo 3
Jemput ler ke rumah di Aidilfitri..

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin..




Wednesday, August 24, 2011

WW | Kad Raya untuk Semua

Saturday, August 20, 2011

Buat photobook sendiri..lagi jimat lagi puas hati...


baru2 ni terlaaaaaaaaaaaaaaaalu byk
offer photobook dr pelbagai company printing photobook
antaranya ecazstudios, photobook.com.my, photobookmart dan macam2 lg
dan tah mcmana aku leh TERbeli semua offer2 tersebut
harganya antara rm58 hingga rm68 aje
murah kan?
sbbnye kite kene design sendiri photobook tuh
pastu just hntr utk printing aje pd company tersebut
sbb tu leh dpt murah....
jom tgk hasil bakat terendam dalam diri aku nih..
sape2 yg beli baucher tu tapi malas nk design
leh email aku kalo berminat ek kekeke

 'Our Princess' Photobook

8.5” X 11” Personalised Hardcover Fotobook (landscape) 40 pages
 from http://www.ecazstudios.com


 sample page 
'our princess' photobook

 close up skit...

 sample page 'our princess' photobook


yang ni pulak dari photobook.com.my
kualiti lebih baik skit dr ecazstudios

 11x8.5 Medium Landscape Imagewrap 40 pages 

 'Padang,Indonesia' photobook

 gmbr2 kenangan masa bercuti ke Padang, Indonesia

 sample page 'padang,Indonesia' Photobook


yang ni juga dari photobook.com.my
hadiah utk my cousin

 8" x 11" Medium Portrait Imagewrap Hardcover photobook 40 pages

 sample page 'episod sebuah cinta' photobook

 lagi sampel page 'episod sebuah cinta' photobook

 photobook 'episod sebuah cinta' utk Hazrul & Nurul.


ade lagi 2 voucher yg sedang menanti
tk sabar nk siapkan...hehehe

arini baru siapkan photobook utk opismate pulak
(ramai ma terjebak dlm photobook ni..hehehe)
leh tgk kt sini..tp lum hntr print lagi..
nnti dh siap print, aku tempek kt sini lg yer...hehehe

nk tgk photobook et, click SINI...

Thursday, August 18, 2011

Mood : Design Wedding Photobook

cover








tantik tak?
suke tak suke tak?
tk sbr nk hntr print...hehehe

Thursday, August 11, 2011

Lost world of Tambun...sgt best!!

Alhamdulillah..dh boleh upload gmbr
baru la semangat skit nk update blog hehehe
sebelum puasa ari tu
kami berkesempatan bawa Qasrina bermandi manda
di Lost World Of Tambun, ipoh perak

Last dtg sini bawa Qasrina dalam perut
ni bawa dia secara life pulak..hehehe
jom layan gambar..


ni dlm kete..on the way nk ke sana..
happy sungguh budak 2 org nih..
Qasrina dan abg Iman nya...
bergaya ngn Ray Ban abg Iman..hehe

Peace!!

Takut tapi seronok...

Splash....

Bapak budak pn main jugak..
mak budak jgn cakap la
sama naik ngn anak2 hehehe

3 of us..

Qasrina tembam

Bersedia menyusuri 'sungai' hehehe

penat tp enjoy...

posing dulu sebelum balik
Tiket masuk rm38 (dewasa)
kanak2 ketinggian 12meter ke atas rm32
locker (utk smpan beg) rm10

agak mahal tiketnya
sekali sekala pegi leh la kan
kalo nk p selalu, tk mampu la kot hehehe

jom baca sini pulak

dan sudi2 kan lah like page ni ya...tq

Wednesday, August 10, 2011

Jamu Ratu Dara (shah alam)...meh tengok..

Harga :

RM 30 (S/M)
RM 35 (S/S)
BND 15.00 (Brunei)

Pos : RM6

(60 kapsul)

email : mieza.niera@gmail.com
phone : 0125636268 (baiduri) 


kawan2, tolong like page ni ya..


tq  for ur support ('',) 

Tuesday, August 9, 2011

Alhamdulillah..dapat bonus hari raya..i love Malaysia

Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

“Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

“Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajian penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga merupakan satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam,” kata Najib.

Katanya pemberian bonus dan bayaran khas itu akan melibatkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.

Thursday, August 4, 2011

tajuk: spontan thursday


Sorg pndgar Radio Sinaran fm brnama Abu sedng mnelefon DJ trsbut di konti radio.. 
ABU: hello radio sinaran fm. 
DJ: betul dgn siapa sy berckp ni? 
ABU: Sy Abu, boleh request tak? 
DJ: boleh..mahu request apa? 
ABU: Tolong putarkn Azan Maghrib bang!! Dh lapar nih.HaHa

nk buat apa dgn blog nih?


Salam 4 ramadhan...
masih lagi mengantuk dtg opis

sejak tkleh nk meng'upload' gambar ni
perasaan nk update blog semakin merudum
mula lah rasa nk guna je domain
yg aku simpan buat jeruk pekasam tu
tapi yg MALAS nye..
nk ne setup balik
nk cari template
nk pilih color, design, theme
adeh...mood oh mood
datanglah ke dalam jiwaku ini..

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal