Thursday, December 31, 2009

Selamat Tahun Baru 2010


SMiLE-it makes U look nice!
PRAY-it makes U stronger!
GIVE-it makes U richer!
LOVE-it makes U know life!

|””|__|””|.*.*.*.*.
| APPY.*.*.*
|__|””|__|.*.*.*.*
*.*.*.*.*.*.*.*.*.
*. NEW YEAR 2010 *
*.==.== .*

Monday, December 28, 2009

Wedding end of the year

Selamat Pengantin Baru
Liza & suami
Semoga ikatan yang dibina
kekal ke akhir hayat....

location : Kuala Gula
date : 26th dec 2009
relationship : my cousin






Tuesday, December 22, 2009

Danga Bay,JB


si kurus Syira
4th - 5th Dec 2009

Buat pertama kalinya kami sampai ke Danga Bay Johor Bharu

sbb leh smpi pun sbb hntar my mak n abah ke rumah bedah

utk mengambil cucu kesayangannye..sapa lg kalo bukan si kurus Syira hehe



anak beranak lepas gian main funfair..sgt best huhuhu

berlatarbelakang kan singapore..

Monday, December 21, 2009

Zoo Melaka, Alor Gajah


pagi sebelum bertolak balik,
(rentetan entry Cowboy town)
sementara tunggu bedah abis daftar epjj kt uitm bendaraya
singgah jap kt zoo Melaka..


rasyiqah hanina tersengih tgk ayah n kakaknye naik kuda..

control ensem pulak budak bj oren tu..hehe

tiap kali dtg mesti rimau ni tido je..

kejor yop kejor

ops..nmpk perut buncit..lupe nk pakaikan kosek kekeke

eee..yah..
cepat la papa..lambat la papa ni..tu pun penat ke..

rehat sebentar bersama kit kat..;D


Sunday, December 20, 2009

Cowboy Town Melaka


Last week pun Selangor cuti 3 hari

Kebetulan ada orang sudi taja penginapan kami

di A'farmosa Resort, maka bertolak lah kami ke Melaka pada ptg sabtu tuh..

menyertai mak abah n bedah's family

sampai pn dah maghrib, so tkde aktviti sgt..

kitorang cuma g cowboy town je..

mulanya mak n abah tk mo masuk

tp dsbb kan ade sorang brother ni bg 2 tiket free sbb kwn dia tk jd masuk

so just beli 1 tiket je lg coz abah mmg tk mo masuk.. tk larat kata abah



Saturday, December 19, 2009

Just a simple entry..



19 dec 2009 8.10 pm

siang tadi berjaya ajak en amin ke nilai 3
hajat di hati nk buang duit di KK home deco
namun hajat hati tk tercapai
hajat Qasrina jua akhirnya yang dipenuhi
melayang rm2++ utk sebuah moto berkuasa bateri
harap2 tahan lah utk semua adik2 nye nanti hehehe

no pic 4 dis entry..;D



Monday, November 30, 2009

Anak daraku bertocang


gambar ni diambil kononnye nk join contest anak daraku bertocang
tapi atas kebizian kerje
tk sempat nk wat entry
so utk memuaskan hati aku
aku nk jugak tempek kt sini..
berbaloi2 gak la usaha aku berkorban masa dn tenaga
korang ingat senang ke nk ambil anak dara sorang nih
berlari ke sana sini..pasti asyik nk pegang camera je..
huhuhu..babai..;D

Friday, November 27, 2009

Impian jadi kenyataan



Antara pilihan yang ada

abg : ok tak kaler ni yang ?

abg : fuh..berat jugak ekk..

akhirnye..maksudnye apa tu? ;D

tumpang posing pun,jadi la hehehe ;D

Thursday, November 26, 2009

Hepi Besday Mama

Semalam umur aku bertambah 1 lagi
Syukur Alhamdulillah Allah panjangkan lagi umur aku
Hadiah dok ada kat kedai lagik..kekeke balik kg ni baru nak p beli
Semalam en suami bagi sejambak bunga je..
Nape aku cakap ' sejambak bunga je' sebabbb...
Sepanjang perkenalan aku dengan en Shahrul Amin ni
Ni 1st time dia bagi bunga je...yg lain lom sampai lagi..
Tahun2 dulu dia mesti bagi pakej - bunga + kad + kek + hadiah ;D (ngade kan..hehe)
Anyway tq so much to my lovely husband for the beautiful roses..i love u..

and 2 ols my frens yg wish and pray for me..tq so much..



Selamat menyambut AidilAdha

Assalamualaikum..
Dah lama rasanya blog aku ni tk berupdate
Sejak berukband celcom aku ade problem (rasenya modem dah rosak..memang betul2 teruk berukband tu)
ditambah dengan kerja kt opis yang tk mengizinkan langsung aku mengadap blog
(kene ngadap muka bos jer..ampun yer bos huhuhu)
dicampur lagi dengan cpu aku yg kene antar service kat bengkel
akhirnye..di kala bos2 sedang g meeting
sambil aku me'running' proses cgpa bebudak ni
berjaya jugak aku menembusi page login blogspot ini
aku tak tau nk start dari mana sbb tetiba macam byk pulak cite aku
tapi memandangkan esok nak raya so aku ucapkan selamat
menunaikan ibadah haji kepada semua umat Islam yg sedang berada di Tanah Suci Mekah
dan kepada yang berada di Malaysia, selamat melakukan ibadah korban
dan selamat makan daging korban dan selamat pulang ke kampung
dan selamat kembali ke tempat asal...



Tuesday, November 17, 2009

Makna Cinta Dari Nama Mu

Wednesday, November 11, 2009

All about new..


Assalamualaikum..

Kawan2..hari ni dan semalam dan kelmarin dan minggu lepas lagi

saya dh mula bermastautin di pejabat baru..pejabat lama tapi penghuni je baru

penghuni lama yang dapat pejabat baru..saya dan kawan2 sepejabat saya dapat pejabat lama je..

Aiman tak kisah..

Pastu saya sekarang sedang menaip menggunakan keyboard baru..maknanya apa?

Maknanya setelah 4 tahun saya punch card di sini, akhirnya baru la saya dapat pc baru..

Alhamdulillah...walaupun pc lama masih elok tapi saya nak juga pc baru sebab saya suke benda2 baru hehehe

Lagi 1, sebelum saya datang ke ofis baru pada hari ini dan semalam, saya menggunakan makeup baru yg dihadiahkan oleh en. Shahrul Amin kepada saya kerana saya telah merajuk.

hehehe..sebab makeup saya yg lama telah dihancurkan oleh anak saya iaitu Qasrina Batrisyia bt Shahrul Amin yang juga merupakan anak suami saya hehehe..

Sekian berita utk ari ini..Ops sebelum tu kawan2, sekiranya tidak mahu meninggalkan komen pun tidak mengapa..Aiman tidak kisah tetapi sudi2 kan lah mengklick iklan nufnang di blog saya sekiranya ada ye..

Terima kasih..;D

Jumpa Lagi..;D





Wednesday, November 4, 2009

Qasrina 16 Bulan










perkataan yg sudah difahami

duduk/sit down
buku/book
bola/ball
buang
mandi
berak
tenggung(bertinggung)
mandi
air
car
cat
sakit
jatuh
perut
hidung/nose
tangan
kaki
mata
bantal
lap kaki
dukung
makan
come here
tidur
nangis
kentut

perkataan yang boleh disebut

Qas
ina
nak
ayi - air
duk - duduk
uang - buang
atuh - jatuh
atu - satu
papa
mama
tok
abah
kakak
akit - sakit
yak - berak
akut - takut
mmuuah
cak
abai - bye bye
bum - tidur
tut - kentut
wah - wahh
tup - tutup


lain2 kemahiran

pandai menyanyi/ menari
pandai gerak/pusing2 kan tgn
ajuk org menangis
tadah tangan utk baca doa
flying kiss
pandai merajuk


Thursday, October 29, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST

BerMula : 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)

syarat2 leh tgk kat SINI..
dan paaaaling penting sekali, do dis..

Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Babyumishop menawarkan :


Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

It@rliit's Boutique & Beauty Centre menawarkan :

  • pakaian wanita dan kanak-kanak
  • penjagaan kesihatan seperti
  • air ECPI
  • krim payudara Peurafirm


Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

Moms&babyshop menawarkan :

  • SUSU HI GOAT
  • Cloth diapers
  • Jus Mate 5


Nama : Qasrina Batrisyia bt Shahrul Amin
Umur : 1 Tahun 3 Bulan

Kategori : A

sekian terima kasih..;D

diharapkan semua syarat dan peraturan telah pun dipenuhi..
sekiranya ada yang tertinggal, mohon jasa baik cikpuan penganjur UmiDanish
supaya memaklumkan saya hehe terima kasih..


Wednesday, October 28, 2009

Baby in Gown Contest

Anjuran
http://mamaalieya.blogspot.com/
sempena besdaynye yang ke ** hehe..

1st of all,
Hepi Besday to mamaalieya
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki
dan diberkati Allah swt...;D

Dgn jari yg terketar2 aku menaip entry ini
sbb tkt tk sempat sbb ari ni dah last day
28 Okt 2009
aku baru ternampak contest ni kt blog sape ek tadi
alaaa dah tutup la pulak..kelam kabut punya pasal
ngn talipon tk henti berdering2
maleh dh aku nak melayan user2 ni
hehehe sory ye semua pemanggil di luar sana
(ngah bz pun sibuk nk join contest)
suke hati la kan..keje selagi tk pencen memang tk akan abis punye
kan kan kan..

k jom la tengok gambar yg aku pertaruhkan utk contest ini
cik puan penganjur, sila ye tengok hehe
ni la puteri hati saya..

Nama : Qasrina Batrisyia bt Shahrul Amin
Dob : 4 Julai 2008
Umur : 1 Tahun 3 Bulan


Gambar ini diambil masa ari raya Aidilfitri yg lepas
tak silap hari raya ke-3 @ rumah tok Qasrina kt bt Gajah
masa ni ade open house utk kawan2 papa Qasrina..

Diharapkan Qasrina berjaya menawan hati mamaalieya ;D

Ok kawan2, kalo nk join n nk tau syarat2 dan hadiah2 yang
menarik dan tertarik tu, meh click kt sini ye..



Tuesday, October 27, 2009

Hari ini sakit mulut..




















Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal