Thursday, October 29, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST

BerMula : 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)

syarat2 leh tgk kat SINI..
dan paaaaling penting sekali, do dis..

Sponser 1 : Babyumishop (http://www.babyumishop.blogspot.com/)

Babyumishop menawarkan :


Sponser 2 : IT@RLiiT's BeutiQue & Beuty Centre (http://www.hidupharmoni.blogspot.com/)

It@rliit's Boutique & Beauty Centre menawarkan :

  • pakaian wanita dan kanak-kanak
  • penjagaan kesihatan seperti
  • air ECPI
  • krim payudara Peurafirm


Sponser 3 : Moms&babyshop (http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)

Moms&babyshop menawarkan :

  • SUSU HI GOAT
  • Cloth diapers
  • Jus Mate 5


Nama : Qasrina Batrisyia bt Shahrul Amin
Umur : 1 Tahun 3 Bulan

Kategori : A

sekian terima kasih..;D

diharapkan semua syarat dan peraturan telah pun dipenuhi..
sekiranya ada yang tertinggal, mohon jasa baik cikpuan penganjur UmiDanish
supaya memaklumkan saya hehe terima kasih..


Wednesday, October 28, 2009

Baby in Gown Contest

Anjuran
http://mamaalieya.blogspot.com/
sempena besdaynye yang ke ** hehe..

1st of all,
Hepi Besday to mamaalieya
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki
dan diberkati Allah swt...;D

Dgn jari yg terketar2 aku menaip entry ini
sbb tkt tk sempat sbb ari ni dah last day
28 Okt 2009
aku baru ternampak contest ni kt blog sape ek tadi
alaaa dah tutup la pulak..kelam kabut punya pasal
ngn talipon tk henti berdering2
maleh dh aku nak melayan user2 ni
hehehe sory ye semua pemanggil di luar sana
(ngah bz pun sibuk nk join contest)
suke hati la kan..keje selagi tk pencen memang tk akan abis punye
kan kan kan..

k jom la tengok gambar yg aku pertaruhkan utk contest ini
cik puan penganjur, sila ye tengok hehe
ni la puteri hati saya..

Nama : Qasrina Batrisyia bt Shahrul Amin
Dob : 4 Julai 2008
Umur : 1 Tahun 3 Bulan


Gambar ini diambil masa ari raya Aidilfitri yg lepas
tak silap hari raya ke-3 @ rumah tok Qasrina kt bt Gajah
masa ni ade open house utk kawan2 papa Qasrina..

Diharapkan Qasrina berjaya menawan hati mamaalieya ;D

Ok kawan2, kalo nk join n nk tau syarat2 dan hadiah2 yang
menarik dan tertarik tu, meh click kt sini ye..



Tuesday, October 27, 2009

Hari ini sakit mulut..




















Thursday, October 22, 2009

ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

smileykidz photography
15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

welcome welcome..
1 lagi contest yg aku tk dapat menahan diri drpd menjoinkan diri
dis contest di anjurkan oleh
smileykidz photography
iaitu blog yg menawarkan khidmat photography
specially for kids,family n frenzz.

cara2 penyertaan very the easy..

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di sini:
hehe senangkan..jom layan gambar senyuman si comel ku..;
Nama : Qasrina Batrisyia Binti Shahrul Amin
Umur : 1 tahun 3 bulan sudah..






hai mr. smileykidz photography
cukup ceria tak senyuman2 saya di atas?
semoga berjaya menawan hati juri hehe ;D

terima kasih..;D




Agar Isteri Sentiasa Dara


Petua dari Dr. Fatimah Az-Zahra

Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.


("Abqaro" ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.



Caranya:

Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.



Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38: (56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,


56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), (56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

Lanjutkan kepada kaum ibu dan isteri semoga ada manfaatnya

Thursday, October 15, 2009

Ni je yang mampu..[part 1]

Setelah penat mencuba
akhirnya tak trcapai gak hajat aku nk edit sume gambar2
masa kt langkawi ari tu
kt opis mmg la tkde masa langsung
kt umah pulak,tiap2 malam ade program koleh
memang mmgu ni paling memenatkan aku..
jom layann...

ni la 'kaki' kami semasa di sana. rm240 je utk 4 hari. murah kan..hehe
ni pun sebab cik adik yang kami sewa kete ni, kawan kepada kawan hubby aku ;D


















to be continue....

Tuesday, October 13, 2009

Percutian di Kota Mahsuri

Assalamualaikum..

sebelum labah2 menambahkan lagi sawangnya di blog aku nih
molek la kiranya aku menghupdate 1 2 cerita utk tatapan kalian hehe
pasai dh lama tk merapu meraban, tak reti dah dh wat intro cane..;D

7 okt...Rabu..

Janji kol 4, kol 4 lebih baru pakcik teksi tu sampai
nampak dr luar cam huduh je tapi laju ke tak pakcik tu bawa
kol 4.50pm kitorang dah selamat sampai kt lcct..

mcm biasa, flight delay 1/2 jam..kol 8.30 selamat sampai di Langkawi Airport..;D

amik keta - checkin @Helang Hotel,kuar makan kt restoran namanye restoran airport pastu balik tido..zzzzzz

8 okt..khamis

breakfast nasi goreng then terus check out hotel...
tempat pertama yg di tuju - Underwater world Langkawi
next - check in @ langkasuka Beach Resort
next - g tengok beras terbakar
next - dataran Lang..
next - g pekan kuah mencari barang2 yang di pesan...pekena laksa utara..

9 okt..Jumaat

naik cable car..yg bestnye..Qasrina lebih relax dari papanya hehe
mungkin si kecil tu tk paham lagi erti gayat kan kan kan..
hampir2 la kami tk jadi naik sbb ade 'org' tu dia tk nk naik huhu

belah petang pulak g telaga tujuh tapi hujan pulak..so amik gmbr signboard je lah hehe

next pencarian Lokasi Makam Mahsuri..jap je jalan dlm museum tu sbb Qasrina dh mula
mengganas..sume benda nak diusiknye..lotih den..

then balik hotel..pastu jalan2 kt tepi pantai jer..ingt nk bw Qasrina main air,sekali dia nangis daa..

10 okt..Sabtu

last day kt Langkawi.

pagi - bawa Qasrina mandi kolam je..layan dia kejap pastu gerak ke pekan kuah lagi...pekena laksa utara lagi..;D

4.00pm - checkout hotel.

next jalan2 kt pantai Cenang.

6.30pm - dh sampai langkawi Airport. return car - check in and again flight delay 1/2 jam lagi...
10.00pm baru smpi lcct.
11.00 pm - tibalah kami ke pangkal jalan..hehe zzzzzz....


Thursday, October 1, 2009

Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest..

Miela77 Aksi Di Aidilfitri Contest..

syarat2 penyertaan, click sini


tah kenapa aku sangat suke gambar ini
nampak macam happy sangat mak dan abah
sesi bermaafaan di Aidilfitri memang acara wajib family kami
selalu org bermaafan meleleh2 ayaq mata
tapi kali ni memasing happy je hehe

hope cik miela terpikat jua hehehe

Sedikit info yg aku tau tentang
Product Anti-Virus Bio-Tech Herbal

boleh melegakan pelbagai jenis penyakit
serta mencegah H1N1
selain untuk melegakan selsema, batuk, sakit tekak
melegakan demam panas, melecur
dan macam2 lagi jenis penyakit
dengan cara penggunaan yang sgt mudah
dan sudah terjamin keberkesananya..

nak tau lebih lanjut atau nak order produk ni,
leh jenguk kat sini
harganya pun murah dn berpatutan
kalau sesapa nk cari duit lebih
boleh jadi ejen dgn menghubungi Miela.77@gmail.com



ok lah sekian utk contest kali ini
semoga cik puan juri beri markah lebih utk karangan ini
hehe terima kasih
selamat hari raya...


[PART 3] Edisi Balik Kampung


rasenya masih belum terlambat utk aku mengarang cerita ini
kepada yang rase taknak baca, tk perlu la baca
aku tak paksa pun..hehe


Perjalanan balik kampung kami bermula dari Shah Alam
bertolak dari Kolej Anggerik jam 6.00pm ari jumaat 18 sept 2009
masuk2 hiway Utara-Selatan kete dh bersusun
Sepanjang perjalanan kete beratur..
sume hentian penuh gila tahap gaban
sampai melimpah2 kt luar hentian/tepi jalan
Syukur Alhamdulillah jam 10.00 malam selamat sampai ke Batu Gajah
singgah jap beli KFC sbb dah lapar menggigil2
tak sempat sampai umah, aku dah habiskan kfc dlm kete hehe

1 syawal

Selepas bergambar dan bermaafan
Perjalanan diteruskan ke rumah mertuaku di taman bemban,batu Gajah
Bersama ahli rombongan family bedah dan ayahbonda tercinta
makan2..minum2..cakap2..salam2...
terus ke rumah mertua bedah pulak di kuala Pari.ipoh
makan2..minum2..cakap2..salam2...

perjalanan diteruskan ke Taiping pula..


sape yg bese g taiping tu, bese la lalu terowong nih

bedah dah tunggu kat exit tol kemunting
laki bedah a.k.a abg ipor aku ni mmg bw kete laju
mentang2 lah dia keje JPJ muahaha

sampai batu kurau, adik aku ngn wife dia dah tggu tepi jalan
aku tk sedar pun bile diaorang folow
perasan masa dah sampai kat kampung hehe

kami sampai di Ijok dalam kol 1.oo tghari
makan2..minum2..cakap2..baring2..salam2
kol 5 ptg kami teruskan perjalanan kami ke
Simpang Empat, Semanggol - umah mak sedara belah mak aku
makan2..minum2..cakap2.salam2
Pas maghrib, kami bertolak balik ke Tronoh
kol 10.00 malam dh sampai..



2 syawal

Laluan kami sama seperti 1 syawal
cuma yg bezanya kali ni bersama mertua aku pulak
kampung mertua aku kat Taiping jugak
kat Bagan Tiang, parit buntar

sampai di rumah Tok mertua aku dlm kol 12tghari camtuh
memang ramai sepupu kecil2..
Tok dan Tokwan pun masih ada lagi
Tapi tok wan tak leh nk bercakap dah, dah uzur
Tok Alhamdulillah masih sihat...
makan2..minum2..cakap2..baring2..salam2

terus ke Sg Bakau pulak, umah Pak Long belah asbend aku

belah sini banyak sawah padi
makan2..minum2..cakap2..mandi2..salam2
pastu singgah kedai makan sepupu mak mertua aku pulak
tapi tak makan,minum je sbb baru pas makan nasi kan
pastu balikkkkk...tkde singgah memana dah
sbb iman a.k.a sepupu Qasrina yg dijaga oleh mertua aku
dah tak sabar2 nak balik..mulut dia asyik sebut nak balik..nak balik..

....

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal