Tuesday, March 31, 2009

FamilyDay @HotSpring Sg Klah,sungkai

Agak lama rasenya aku tk update blog nih..
aku tau korang tk kisah pun kan...

Pada 28mac2009 yang lepas
aku sekeluarga ada family day
yang diadakan di Hot Spring Sg Klah,Sungkai,Perak
aka family day yg ke2 selama aku berkhidmat di psmb nih
kol 8 pagi kami bertolak dr rumah menuju ke sek7 shah Alam
untuk menumpangkan Cik Zuraiha
'Allah wont ask what kind of car u drive, but he'll ask how many people u drove
who didnt have trnsportation'
berhenti makan kt rnr rawang jap
ingtkn my hubby je yg lapor
rupanye2 zue yg tk padan dgn kecik ni pun
mmg sedang menahan kelaparan
tp dia diam je..seb baik la ko zue
lenkali bgtau la kalo nk makan
tau tau tau
tgh makan tetiba rombongan cik kiah sampai
lor ingtkn kitorang yg lambat
rupenye bas lagi lambat
kesian kt sarah n the geng la
janji ngn diorang nk jumpa kt situ
tp dsbbkn kitorang brhenti makan
so diorang decide nk jalan dulu
sorry ekh my prenzs..
sepanjang dlm kete
zue berusaha to b frens wif my dauter
dan akhirnye usahanye berbaloi
siap leh nyanyi sesama ngn Qasrina
cayalah zue..ko mmg ada bakat jadi pengasuh ahaks
jgn marah haaa....
odriver..ahaks..

dh lama sampai tp baru nk bergerak ke padang ahaks
(credit to Mazuhan 4 da pic)

sampai sana terus stat game sbb dh lambat gile
matahari dh trpacak atas kepala
mcm2 acara ada tp mostly utk bebudak la kan
antaranya :
1.makan epal
2.kutip gula2(acara standard)
3.cari loceng
4.tiup belon
5.lari berhalangan
6.terompah gergasi
7.kerusi berirama
8.cabutan bertuah.(acara wajib)
dan yang paling penting
walapun aku tk berjaya meraih kemenangan
dlm acara tiup belon utk dewasa
sbb belon aku tu tkleh nk tiup pun
sape punye belon la tuh
man belon yang punya aaaa...hehehe

dan acara terompah gergasi pn tewas juga

tapi aku berjaya merangkul sebuah blender jenama pensonic
sempena jariku yg bertuah mencabut nombor bertuah
hehehe Alhamdulillah...
sedia nak lari rebut belon..xcited beb...lama tk main
(credit to Mazuhan 4 da pic)

susah payah aku tiup belon nih
(credit to Mazuhan 4 da pic)

lepak bwh pokok jap...berpeluh2 anak aku sorang nih
(credit to Mazuhan 4 da pic)

ish..nk ne masuk blog ke nih...

chese..hehehe..macho tak i?


pas lunch barulah kitorang bergerak p mandi manda
tp sebaik smpai je kt kolam tu langit dh mendung
kilat pun ada
tp alang2 dh smpai kn,tak sah lak kalo tk basah
so selagi hujan tidak turun ke bumi
kami bertekad nk masuk gak dlm kolam
utk rekod,ni 2nd aku bawa Qasrina main air
1st time masa umur dia 6bulan,tp dat time tk lepas dia dlm air
letak atas batu je
yg bestnye kali ni,duduk je dlm air tu
terus dia tepuk2 air tu
sambil merangkak2 dlm air
suke tol dia..dia tk kisah pn kt aku
tetiba mcm konpius,aku mak ke dia yg mak
ade ke dia tinggalkn aku kt belakang
huhuhu...
yg tak bestnye...baru je dia nk seronok
tetiba hujan turun...
memandangkn usianye baru 8 bulan
aku tknk ambik risiko bg dia main dlm hujan
trpaksala bergerak keluar dr kolam octapus tuh
sory ye anakku..nnti lenkali kite main lagi ye...
yang paling tk bestnye....dah siap aku salin baju sume
tetiba hujan berhenti..uwaaaa gerammnyeeee
sabo je la....pastu apalagi gerak balik la
nk tggu apa lagi
sampai umah mertua aku dlm kol 6 cmtu
letih gile ingtkn malam tu nk tido awal la
sekali Qasrina buat hal la pulak
tak tau la apa kene dgn dia merap je
nk berdukung je ngn papa dia
kt aku pn dia tk nak
(dlm hati lega..hehehe)
tp kesian lak kt my hubby...
tp nk wat cane..pilihan di tgn Qasrina hehehe
ampun ya sayang...
samada dia tk selesa sbb selsema hidung trsumbat
ATAU
sbb masa kt sg klah mmg my hubby dukung je dia sbb tk bw stroller
ATAU
dia takut sbb trnampak 'sesuatu' masa kt sg Klah
sbb situ mmg kaw hutan banat
harap2nye tak ada apa2..



Tuesday, March 24, 2009

Batrisyia...




Monday, March 23, 2009

Nak salah kan sapa...

Jumaat 20mac2009
mcm biasa balik je keje aku terus p umah ibu
tk sabar nk jumpa si kecilku
rindu sangat seharian tk jumpa
malangnye....
tgk la apa yg dah trjadi pada anakku yg tak berdosa ni
'ibu' (panggilan kepada pengasuh anakku) cakap;
dia dukung (sambil menunjukkan ke arah seorang budak
yang dijaganya jugak berumur 5 tahun),
pastu terjatuh lalu kepala Qasrina trhantuk kt bucu dinding...
Ya Allah...tetiba je bergenang airmata..
masa aku sampai tu ibu baru pas sapu minyak
benjol jgn cakap la..lukanye pn masih merah lagi kesan darah...
panjang jugak lukanya..
ibu minta maaf byk2...
tkkan aku nk ckp 'tiada maaf bagimu..'
kan kan kan
sampai je umah aku..bukak pintu
nampak asbend aku
sambil tnjuk kepala Qasrina
sambil mengalir air mata yg ditahan sejak tadi...
tetiba mak budak yg dukung anak aku tu dtg
tanya keadaan anak aku sambil minta maaf sambil ajak g klinik
tkpelah aku ckp..benda dah jadi lagipun bukan salah dia pun
benda dah jadi..terpaksa aku terima walaupun hati aku sangat marah
tp nk marah pada siapa..pada budak 5 tahun tu?
apala sgt yg dia tau...
yg penting..aku hanya mampu berdoa
semoga Allah sentiasa memelihara anakku
walau dimana saja, bila2 masa..
hanya kepadaNYA aku berserah...
amin...





Gambar seksi ada di sini

nak pulak si kecik ni pandang camera
clever girl..

aku suke background ni..cam cantik je kan

kan main lagi posing..muka cam nk gaduh je budak kecik nih..

lalala...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
tada....




seksi tak posing camni?hehehe jgn mare..
aunty2 jgn amik gmbar camni tau..HARAM hukumnye
baby2 cam sy je leh..hahaha



Friday, March 20, 2009

Anakku


::ver Hepi Face::

::ver mcm2 face::


Tuesday, March 17, 2009

::my 1st cover::

hehehe
akhirnye...
aku berjaya siapkan 1 cover magazine
dah lama nk try tapi tak penah try
as a amatur
aku brbangga dgn diriku sendiri hehehe
go go chaiyuk2..
eh kawan2
bagi la komen skit
agar dpt ku memperbaiki
di masa akan dtg
tq...



Monday, March 16, 2009

Lunch @Deli Anggerik


tukang dirai : En Amir
tukang bayor : En Napi
tukang melantak : En/Puan/Cik staf2 isis
tukang amik gmbo : En Mazuhan
tukang masak : mana aku tau nama dia daaa..
tukang basuh pinggan : (seperti di atas) ahaks

semasa kami menikmati makanan
tiba2...
muncul...
seorang...
yg sangat terkenal...
wahh terujanya..
cuba teka sapa dia...
hahaha aku tknk bgtau..
hanya mereka yg ada disitu je tau siapa dia..
hahaha...
k la tk tau nk story dah
nk g mkn pizza
zue nk belanja
hehehe



Friday, March 13, 2009

Azura n Arizal

Lamanya cuti (tau takpe..)

cuti 2 hari je tp sbb bdn tk sihat + mud cuti menguasai jiwa
terpaksa la aku smbung cuti sehari lagi hahaha
almaklum la dh balik kmpg tu mmg malas nk stat keje balik
nk story pn byk sgt sbb cuti lama kn
so aku story yg penting je la spnjg prcutian aku kt bali aritu
eh betui apa aku bercuti ke bali..bali emas..umh mak aku la hahaha

ahad 8 mac2008
kami p knduri umah bestfrens aku gak la

Nursyazura hj Arrifin @seri manjung,perak
umah dia sebelah umh maksu aku
sampai2 org tgh beratur pnjang nk amik makanan

malas tol la aku bab beratur2 ni
tgh beratur tetiba pengantin lelaki mai
pelaga kelamkabut la aku tkt tk sempat nk amik gmbr
aku terus bw masuk nasi simpan dlm umah
kesian hubby aku sbnrnye dia dh lapar tp diikutkn jugak
isterinye yg teruja nk amik gmbar sgt nih..
apala ayat aku tunggang langgang
tk kisah la..kesimpulannye mmg best sbb dpt jumpa member2 sekolah
paling best sbb jd 2nd photographer wlpun dia tk suruh pun
aku lantik diri aku sndiri la..nk berjaya ne leh malu2 kan
lagipun org kt situ bukan tau sapa aku hahaha
jom tgk kt sini gmbar2 yg sempat aku snap
skit je la..tkkn nk letak sume kan...
gmbar zura kahwin



Thursday, March 5, 2009

Melati @diner

venue :Majlis makan2
Add :kolej Melati,UiTM Shah Alam
Pegawai Pembangunan Pelajar :Pn Sarah Syazwani
date:3Mac2009 8pm

hehehe aku pn lupe nk update entry ni
pasai apa lupa
pasai tk sempat snap gmbar baby aku
yg dpt gmbr budak busuk ni je
huhuhu
tempek je la kt sini
cam tk best lak entry tkde pic ni
tk lgkap rasenye..
kitorang smpi dah kol 8 lebih
sampai2 mmg dah lapo
makanan lak dh trhidang
so lupe dah pasai nk amik2 gambor ni
zue la paling byk makan
metang2 dia nye idea + maro
dia belasah cukup2
seb baik la aku tk mnjadi mangsa diorang ni
wakakaka
anyway tq la pada sume coz ajak aku skali
(de share gak maaaa..bukan ajak free tau)
menu korang leh baca kt entry zam ekh
ni aku nk tmbh skit psl Masrul Farihannye Caramel

color dia menarik dah. bau pun menusuk dah.
rase dia..hmmmm tny la budak busuk ni haaa

nape zue muka camtu?
sedap sangat ekk...hehehe

apapun sedap beb
anak aku pn bukan main suke
nanti ye bile mama rajin,mama buat utk Qasrina ekk...
ahaks..




Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal