Monday, November 30, 2009

Anak daraku bertocang


gambar ni diambil kononnye nk join contest anak daraku bertocang
tapi atas kebizian kerje
tk sempat nk wat entry
so utk memuaskan hati aku
aku nk jugak tempek kt sini..
berbaloi2 gak la usaha aku berkorban masa dn tenaga
korang ingat senang ke nk ambil anak dara sorang nih
berlari ke sana sini..pasti asyik nk pegang camera je..
huhuhu..babai..;D

Friday, November 27, 2009

Impian jadi kenyataan



Antara pilihan yang ada

abg : ok tak kaler ni yang ?

abg : fuh..berat jugak ekk..

akhirnye..maksudnye apa tu? ;D

tumpang posing pun,jadi la hehehe ;D

Thursday, November 26, 2009

Hepi Besday Mama

Semalam umur aku bertambah 1 lagi
Syukur Alhamdulillah Allah panjangkan lagi umur aku
Hadiah dok ada kat kedai lagik..kekeke balik kg ni baru nak p beli
Semalam en suami bagi sejambak bunga je..
Nape aku cakap ' sejambak bunga je' sebabbb...
Sepanjang perkenalan aku dengan en Shahrul Amin ni
Ni 1st time dia bagi bunga je...yg lain lom sampai lagi..
Tahun2 dulu dia mesti bagi pakej - bunga + kad + kek + hadiah ;D (ngade kan..hehe)
Anyway tq so much to my lovely husband for the beautiful roses..i love u..

and 2 ols my frens yg wish and pray for me..tq so much..



Selamat menyambut AidilAdha

Assalamualaikum..
Dah lama rasanya blog aku ni tk berupdate
Sejak berukband celcom aku ade problem (rasenya modem dah rosak..memang betul2 teruk berukband tu)
ditambah dengan kerja kt opis yang tk mengizinkan langsung aku mengadap blog
(kene ngadap muka bos jer..ampun yer bos huhuhu)
dicampur lagi dengan cpu aku yg kene antar service kat bengkel
akhirnye..di kala bos2 sedang g meeting
sambil aku me'running' proses cgpa bebudak ni
berjaya jugak aku menembusi page login blogspot ini
aku tak tau nk start dari mana sbb tetiba macam byk pulak cite aku
tapi memandangkan esok nak raya so aku ucapkan selamat
menunaikan ibadah haji kepada semua umat Islam yg sedang berada di Tanah Suci Mekah
dan kepada yang berada di Malaysia, selamat melakukan ibadah korban
dan selamat makan daging korban dan selamat pulang ke kampung
dan selamat kembali ke tempat asal...



Tuesday, November 17, 2009

Makna Cinta Dari Nama Mu

Wednesday, November 11, 2009

All about new..


Assalamualaikum..

Kawan2..hari ni dan semalam dan kelmarin dan minggu lepas lagi

saya dh mula bermastautin di pejabat baru..pejabat lama tapi penghuni je baru

penghuni lama yang dapat pejabat baru..saya dan kawan2 sepejabat saya dapat pejabat lama je..

Aiman tak kisah..

Pastu saya sekarang sedang menaip menggunakan keyboard baru..maknanya apa?

Maknanya setelah 4 tahun saya punch card di sini, akhirnya baru la saya dapat pc baru..

Alhamdulillah...walaupun pc lama masih elok tapi saya nak juga pc baru sebab saya suke benda2 baru hehehe

Lagi 1, sebelum saya datang ke ofis baru pada hari ini dan semalam, saya menggunakan makeup baru yg dihadiahkan oleh en. Shahrul Amin kepada saya kerana saya telah merajuk.

hehehe..sebab makeup saya yg lama telah dihancurkan oleh anak saya iaitu Qasrina Batrisyia bt Shahrul Amin yang juga merupakan anak suami saya hehehe..

Sekian berita utk ari ini..Ops sebelum tu kawan2, sekiranya tidak mahu meninggalkan komen pun tidak mengapa..Aiman tidak kisah tetapi sudi2 kan lah mengklick iklan nufnang di blog saya sekiranya ada ye..

Terima kasih..;D

Jumpa Lagi..;D





Wednesday, November 4, 2009

Qasrina 16 Bulan










perkataan yg sudah difahami

duduk/sit down
buku/book
bola/ball
buang
mandi
berak
tenggung(bertinggung)
mandi
air
car
cat
sakit
jatuh
perut
hidung/nose
tangan
kaki
mata
bantal
lap kaki
dukung
makan
come here
tidur
nangis
kentut

perkataan yang boleh disebut

Qas
ina
nak
ayi - air
duk - duduk
uang - buang
atuh - jatuh
atu - satu
papa
mama
tok
abah
kakak
akit - sakit
yak - berak
akut - takut
mmuuah
cak
abai - bye bye
bum - tidur
tut - kentut
wah - wahh
tup - tutup


lain2 kemahiran

pandai menyanyi/ menari
pandai gerak/pusing2 kan tgn
ajuk org menangis
tadah tangan utk baca doa
flying kiss
pandai merajuk


Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal