Tuesday, March 31, 2009

FamilyDay @HotSpring Sg Klah,sungkai

Agak lama rasenya aku tk update blog nih..
aku tau korang tk kisah pun kan...

Pada 28mac2009 yang lepas
aku sekeluarga ada family day
yang diadakan di Hot Spring Sg Klah,Sungkai,Perak
aka family day yg ke2 selama aku berkhidmat di psmb nih
kol 8 pagi kami bertolak dr rumah menuju ke sek7 shah Alam
untuk menumpangkan Cik Zuraiha
'Allah wont ask what kind of car u drive, but he'll ask how many people u drove
who didnt have trnsportation'
berhenti makan kt rnr rawang jap
ingtkn my hubby je yg lapor
rupanye2 zue yg tk padan dgn kecik ni pun
mmg sedang menahan kelaparan
tp dia diam je..seb baik la ko zue
lenkali bgtau la kalo nk makan
tau tau tau
tgh makan tetiba rombongan cik kiah sampai
lor ingtkn kitorang yg lambat
rupenye bas lagi lambat
kesian kt sarah n the geng la
janji ngn diorang nk jumpa kt situ
tp dsbbkn kitorang brhenti makan
so diorang decide nk jalan dulu
sorry ekh my prenzs..
sepanjang dlm kete
zue berusaha to b frens wif my dauter
dan akhirnye usahanye berbaloi
siap leh nyanyi sesama ngn Qasrina
cayalah zue..ko mmg ada bakat jadi pengasuh ahaks
jgn marah haaa....
odriver..ahaks..

dh lama sampai tp baru nk bergerak ke padang ahaks
(credit to Mazuhan 4 da pic)

sampai sana terus stat game sbb dh lambat gile
matahari dh trpacak atas kepala
mcm2 acara ada tp mostly utk bebudak la kan
antaranya :
1.makan epal
2.kutip gula2(acara standard)
3.cari loceng
4.tiup belon
5.lari berhalangan
6.terompah gergasi
7.kerusi berirama
8.cabutan bertuah.(acara wajib)
dan yang paling penting
walapun aku tk berjaya meraih kemenangan
dlm acara tiup belon utk dewasa
sbb belon aku tu tkleh nk tiup pun
sape punye belon la tuh
man belon yang punya aaaa...hehehe

dan acara terompah gergasi pn tewas juga

tapi aku berjaya merangkul sebuah blender jenama pensonic
sempena jariku yg bertuah mencabut nombor bertuah
hehehe Alhamdulillah...
sedia nak lari rebut belon..xcited beb...lama tk main
(credit to Mazuhan 4 da pic)

susah payah aku tiup belon nih
(credit to Mazuhan 4 da pic)

lepak bwh pokok jap...berpeluh2 anak aku sorang nih
(credit to Mazuhan 4 da pic)

ish..nk ne masuk blog ke nih...

chese..hehehe..macho tak i?


pas lunch barulah kitorang bergerak p mandi manda
tp sebaik smpai je kt kolam tu langit dh mendung
kilat pun ada
tp alang2 dh smpai kn,tak sah lak kalo tk basah
so selagi hujan tidak turun ke bumi
kami bertekad nk masuk gak dlm kolam
utk rekod,ni 2nd aku bawa Qasrina main air
1st time masa umur dia 6bulan,tp dat time tk lepas dia dlm air
letak atas batu je
yg bestnye kali ni,duduk je dlm air tu
terus dia tepuk2 air tu
sambil merangkak2 dlm air
suke tol dia..dia tk kisah pn kt aku
tetiba mcm konpius,aku mak ke dia yg mak
ade ke dia tinggalkn aku kt belakang
huhuhu...
yg tak bestnye...baru je dia nk seronok
tetiba hujan turun...
memandangkn usianye baru 8 bulan
aku tknk ambik risiko bg dia main dlm hujan
trpaksala bergerak keluar dr kolam octapus tuh
sory ye anakku..nnti lenkali kite main lagi ye...
yang paling tk bestnye....dah siap aku salin baju sume
tetiba hujan berhenti..uwaaaa gerammnyeeee
sabo je la....pastu apalagi gerak balik la
nk tggu apa lagi
sampai umah mertua aku dlm kol 6 cmtu
letih gile ingtkn malam tu nk tido awal la
sekali Qasrina buat hal la pulak
tak tau la apa kene dgn dia merap je
nk berdukung je ngn papa dia
kt aku pn dia tk nak
(dlm hati lega..hehehe)
tp kesian lak kt my hubby...
tp nk wat cane..pilihan di tgn Qasrina hehehe
ampun ya sayang...
samada dia tk selesa sbb selsema hidung trsumbat
ATAU
sbb masa kt sg klah mmg my hubby dukung je dia sbb tk bw stroller
ATAU
dia takut sbb trnampak 'sesuatu' masa kt sg Klah
sbb situ mmg kaw hutan banat
harap2nye tak ada apa2..



5 comments:

aizuemi said...

tu ko baru tgk skit je bakat aku. blom tunjuk sme skil lagik. wakkakaa~

budak tu musti rindu kat aku, sbb tu dia mragam tu..

miezaniera said...

apalagi skill yg mu ada zue..buktikanlahhh...

tp nape aku mcm rase dia dh lupe kt ko hahaha...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya..aku jelez..sekian

aizuemi said...

dia tpaksa konon2 lupakan aku, sbb takut mak dia majuk.. hahaha~

miezaniera said...

tkde maknanyeeeee zue....

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal