Monday, June 28, 2010

Tak sekolah ke?

Weekend baru ni aku balik kg

dah lama Qasrina tk jumpa tok2 n tokwan2 kt kg

ada byk cite kalo nk diterjemahkan kt sini

tp utk pagi isnin yg malas ni

aku nk kongsi cerita pasal org tk pegi sekolah

kisah 1

ari jumaat kami bertolak pagi dr Shah Alam

smpi di Tol Gopeng lebih kurang kol 1

masa kt tol tu, depan kete aku tu ada la sebijik kete yg pastinya lagi canggih dr kete aku

kete tu pun masuk la kt lorong touch n go pasal kalo sapa2 yg tak tau tu

kt situ tkde lorong utk smart tag...yg ada tunai dan T&G je

pastu aku tak tau apa org dlm kete tu buat, bile palang tu tk terbukak

dia leh duk diam je dlm kete..pastu nmpk macam dia nk reverse

masalahnye belakang kitorang pn dh byk kete berbaris

pastu tggu punya tggu..tk lama tu ade la org yg jaga tol tu dtg

pastu nmpk dia bagi dia nye smart tag tu kt org jaga tol tu

org tu pun touch kn la utk dia...ek elehhhh apa bengong ke manusia dlm kete tu

kete besar tp tk g sekolah kot..tu yg bengap smpi camtu sekali

tk reti guna touch n go ke apa.....nk kata kredit habis mustahil sbb kami mmg tk nmpk

dia keluarkan tgn dn touch kt situ...then bila kami berhenti sebelah dia kt lampu isyarat lepas tol

tu, kelihatan sebelah driver tu ada sorang pompuan bertudung...tk sekolah gak kot agaknye...

elok la tu...2 2 tk sekolah...mmg padan la...

kisah 2

ari ahad, masih lagi di plaza tol yg sama cuma bezanya kali ni dr gopeng nk ke KL

kisah nye pun sama gak naik kete mewah tapi tk g sekolah

aku tk tau la rasa mcm siaran ulangan pun ada

apala nasib kami kali ni asyik jumpa ngn org tk sekolah je

tetiba kete depan kami tu berhenti sbb palang tk terbukak

pastu penumpang sebelah kete tu turun n suh kami reverse

n kete blkg kami pn reverse la gak..seb baik kete tk byk kali ni

pastu kete mewah tu pn masuk ke lorong tunai....

mungkin pasni aku rasa plus kene letak pelbagai bahasa kt signborad tu

sekarang ni cuma ada TUNAI SAHAJA, T&G SAHAJA iaitu bahasa melayu shj kan

dats y org depan aku tadi tu dia tk paham bhs Melayu sbb dia bukan melayu

ataupn juga ne tambah ayat 'TIADA SMART TAG DI SINI, SILA GUNA LORONG TOUCH N GO DGN CARA MENYENTUHKAN CARD ANDA DI MESIN T&G YG DISEDIAKAN'

huhuhu sekian saja cerita tak sekolah ke?

ataupun leh jugak jadi 'tak paham bahasa melayu ke?'


4 comments:

army4war said...

huh!!?? biar betul.. ari tu pun jumpa org mcm tu gak.. org yg sama ke.. dia masuk lorong TnG pas tu reverse masuk lorong smart tag.. ape bangang org tu. dh masuk lorong TnG touch je la smart tag tu.. adeh adeh.. memang tak sekolah!! huhahaha

Sitisifir10 said...

huh...hampasgas betul ek... :D

eT said...

boh gambar2 tengkorak jek..haha..ada kaitan ker?:p

miezaniera said...

mira : akhirnye dpt gak bukak comment ni..huhu ye ke..rase nk turun n sepak2 je org2 yg tk sekolah tu nyusahkan org je kan kan

siti sifir : hampages tahap cipan dah tu

et: tkde langsung huhuhu

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal