Thursday, October 1, 2009

[PART 3] Edisi Balik Kampung


rasenya masih belum terlambat utk aku mengarang cerita ini
kepada yang rase taknak baca, tk perlu la baca
aku tak paksa pun..hehe


Perjalanan balik kampung kami bermula dari Shah Alam
bertolak dari Kolej Anggerik jam 6.00pm ari jumaat 18 sept 2009
masuk2 hiway Utara-Selatan kete dh bersusun
Sepanjang perjalanan kete beratur..
sume hentian penuh gila tahap gaban
sampai melimpah2 kt luar hentian/tepi jalan
Syukur Alhamdulillah jam 10.00 malam selamat sampai ke Batu Gajah
singgah jap beli KFC sbb dah lapar menggigil2
tak sempat sampai umah, aku dah habiskan kfc dlm kete hehe

1 syawal

Selepas bergambar dan bermaafan
Perjalanan diteruskan ke rumah mertuaku di taman bemban,batu Gajah
Bersama ahli rombongan family bedah dan ayahbonda tercinta
makan2..minum2..cakap2..salam2...
terus ke rumah mertua bedah pulak di kuala Pari.ipoh
makan2..minum2..cakap2..salam2...

perjalanan diteruskan ke Taiping pula..


sape yg bese g taiping tu, bese la lalu terowong nih

bedah dah tunggu kat exit tol kemunting
laki bedah a.k.a abg ipor aku ni mmg bw kete laju
mentang2 lah dia keje JPJ muahaha

sampai batu kurau, adik aku ngn wife dia dah tggu tepi jalan
aku tk sedar pun bile diaorang folow
perasan masa dah sampai kat kampung hehe

kami sampai di Ijok dalam kol 1.oo tghari
makan2..minum2..cakap2..baring2..salam2
kol 5 ptg kami teruskan perjalanan kami ke
Simpang Empat, Semanggol - umah mak sedara belah mak aku
makan2..minum2..cakap2.salam2
Pas maghrib, kami bertolak balik ke Tronoh
kol 10.00 malam dh sampai..



2 syawal

Laluan kami sama seperti 1 syawal
cuma yg bezanya kali ni bersama mertua aku pulak
kampung mertua aku kat Taiping jugak
kat Bagan Tiang, parit buntar

sampai di rumah Tok mertua aku dlm kol 12tghari camtuh
memang ramai sepupu kecil2..
Tok dan Tokwan pun masih ada lagi
Tapi tok wan tak leh nk bercakap dah, dah uzur
Tok Alhamdulillah masih sihat...
makan2..minum2..cakap2..baring2..salam2

terus ke Sg Bakau pulak, umah Pak Long belah asbend aku

belah sini banyak sawah padi
makan2..minum2..cakap2..mandi2..salam2
pastu singgah kedai makan sepupu mak mertua aku pulak
tapi tak makan,minum je sbb baru pas makan nasi kan
pastu balikkkkk...tkde singgah memana dah
sbb iman a.k.a sepupu Qasrina yg dijaga oleh mertua aku
dah tak sabar2 nak balik..mulut dia asyik sebut nak balik..nak balik..

....

7 comments:

Nana said...

signboard sg.acheh tu mcm kenai je..hehe..raya kt umah sedara gak kt situ

e.l.i.s.s.m.i.e said...

makan2..minum2..cakap2...salam2..

copy paste erk..hihihi

banyak nyer laa jalan..

aku yilekk..ko buat laa open hse..jgn lupa ajak aku.. :)

Mama_Aqish said...

tiap kali singgah blog ni tak leh tahan nengok lembu berjoget2 kat calender tu...aqish suka no nengok binatang tu...

miezaniera said...

Nana : hehe ye ke..tah2 sedara mara jugak tp sbb belah mertua kan so tk bape nk amik berat sgt sape jiran2 hehe

aliss : hehe mana tau nih ;p setahun sekali pn nk berjalan umah sedara hehe

mama_aqish : kekeke mesti aqish pn suke berjoget mcm Qasrina kan..pantang dgr lagu mesti nk goyang2 badan ;D

SheLa^^ZuL said...

selamat hari raya..
nnt jawab tag dr blog saya yer...tq.. :)

aisyahumaira said...

waah..sonok tu balik bagan tiang..
umah tok sya kat parit haji awie..

bnyk bendang kat sana kn?

aizuemi said...

sibaek aku lik n9 je tahun ni.. takde la aku melalui kesesakan lalulintas yg terlampau~

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal