Wednesday, December 29, 2010

rebates for touch n go


suatu petang di musim hujan yang lalu
nilai kad TnG aku dh tinggal rm3
sgt2 aku susah hati kerana sehari aku perlukan rm4 utk pergi balik
kalo trpaksa guna lorong tunai, mmg masak la jawabnye...
tggu pny tggu lorong tmbh nilai tu bukak, tk bukak2 pun
rupa2nya tanpa aku sedari, dia dh letak kain banner kt situ menyatakan
prkhidmatan tmbh nilai kt tol telah ditamatkan mulai 20dis2010....
huhuhu tu la sape suh tk baca banner yg sebesar alam tu kan hehehe
jadi trpaksala tmbh nilai kat service kaunter...
oleh kerana kesempitan wang, aku cdg nk topup rm30 je dulu
tetiba makcik jaga kaunter tu tny
"ada rebate ni, masuk sekali lah ye?"
aku pn buat tk tau je sbb aku ingt kot dia brsembang ngn kwn dia
pastu dia tgk muka aku,dia tny lagi soklan yg sama.
aku pn ye kan je la sbb tk bape paham amende dia ckp sebenarnye.
pastu bile dh dpt resit, baru aku paham amende yg org tu ckp..hehehe
total balance dok ada rm90..hehehe ada rebate rm 57 rupanye utk card aku tu
almaklumla..sejak diperkenalkan september 2009 thn lepas, sekali pun
kitorang tk pernah p tebus rebate tu, selalu dok topup kt tol je kan...
rebate ni diberikan kepada pgguna tol yg menggunakan lebih 80 kali kad tng
so kalo nk dikira bape kali aku guna :
4 kali sehari x 20 = 80 kali / months
sekarang dh masuk bulan 12 2010, haa korang kire la sndiri ek hehehe
apapun aku brsyukur sgt..Alhamdulillah di masa2 yg sgt trdesak ni
Allah memberikan rezeki kepada kami..Aminnnn

8 comments:

mamasue said...

hoh? nak pi tebus gak la....tak pernah redeem lg sbb dok top up kt petronas je....baguih idea ni di saat2 kesempitan =)

eT said...

ari tu ikram dapat rm160 kalo xsilap..huhu

EiJa ZaQuaN said...

alhamdullillah..btol la tu untung jgk la sape yg mmg guna tng hari2..

Atia Adina said...

aku sebulan tak sampai 80 kali touch n go....sebulan adalah dalam 30 kali kot

azieda razak said...

seronoknya... topup tnGO bole share tak?? hihihi

k.mus said...

akak pun nak gi tebus la... rezeki jgn di tolak. Tapi tu laa.. bila lalu kat situ selalu lupe sbb dah biasa terus masuk lalun smartTag tu =P

miezaniera said...

mamasue : tebus jgn tk tebus..seringgit pn amat brmakna hehehe

et : wahh lagi byk bestnye..nk skit hehehe

Eija : betui3..ada untung hehe

ad : tggu 80 kali baru g redeem ye hehe

azie : ko ingt topup ke nk share2 hehe

kak mus : buat nota besar2 kt smart tag spy tk lupa hehehe

army4war said...

mcm mana nk check
.. bunyi mcm menarik kekeke

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal