Tuesday, June 7, 2011

Lagi tentang Qasrina | Drama pagi

Hari ke 2 dalam minggu yang ke 2
So far adalah hari yang paling teruk
Berhenti je tepi jalan, nak park kete
Qasrina bangun jenguk kat tingkap
dan pabila nampak je rumah Cik Sue
automatik dia menjerit sambil mengamuk2
cakap tak nak pergi..tak nak pergi...
adoyai....adoyaiiiiiiiiiiiiiii......
masalahnye bile kite tny kenapa taknak
tk pernah dia nk jawab....
tu yg tak paham tuh...

pakaikan kasut dia
dukung dia sampai depan pintu rumah
pun dia tknk masuk rumah..kasut pn dia tkmo bukak
aku angkat dia masuk rumah
sampai depan pintu je..dia nak lari keluar
menjerit2 cakap tak nak
pujuk punya pujuk punya pujuk punya pujuk
last2, pimpin tgn dia sampai masuk dalam bilik
angkat buh atas katil, dah dia tkmo lepaskan tgn pulak
terpaksa lepaskan juga...elok aku kuar bilik je
tak dgr dah dia nangis...diam la pulak
tah apa la Cik Sue pujukkan dia

dah..tkmo la sedih2 lagi
meh tgk gmbor qasrina ngn spongbob
time ni pegi icity kononnye nk masuk rumah salji
sekali umat manusia sgt lah ramai
tu la sape suh p time cuti sekolah
lenkali la p lagi..umah kan dekat je hehehe










10 comments:

azu said...

makin besar bdk makin bijak..mula2 mmg cm gitu la qasrina..lama2 ok lah tu..cm mak zura sllu kata, budak dh byk akai!:)

kpah k-poh said...

bawak balik ler spongebob tu..bagi kat acik pah...boleh??

mamasue said...

try la mcm duduk2 lepak kt umah tu try tya dia...napa yg dia tak nak sgt pi umah org tu...org tu pukui ka,apa ka...ce tya

eT said...

akak tu xcite ke xtvt qasrina kt umah tuh??

Hazu~ said...

Salam..

kalau budak nampak je pengasuh terus mengamuk tak nak macam ada something je. Risau juga. Sebab dah 2 minggu kan. Cuba la juga sembang2 dengan pengasuh tu. tengok cara dia layan budak2.

miezaniera said...

azu : tu la..makin besar,makin byk akal makin pandai berlakon..hehehe

miezaniera said...

kpah ; tkleh la aunty..guard kt situ tk bagi bw balik umah pn hehehe

miezaniera said...

mamasue : ari2 sy tny dia kenapa tknk pergi..kenapa menangis..dia tak jwb pn..bile tny seronok tk kt umh cik sue, dia ckp seronok pulak..tu yg pelik.

miezaniera said...

et : akak tu ckp Qasrina ok je, makan byk, main, nak susu dia mintak, nk minum dia cakap..

miezaniera said...

hazu : salam..slalu ptg2 masa nk amik Qasrina, saya jenguk2 dulu kt pintu tgk diorang tgh buat apa..nmpk ok je dia layan. cuma mgkin Qasrina rasa layanan beza skit la dari pengasuh lama sbb pengasuh lama tkde jaga baby..so Qasrina la paling kecil kt sana. kt tmpt baru ni, ada 2 org baby dan sorang adik, so Qasrina dh jd kakak..hehehe pnjg lak cite kt sini..hehehe

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal