Wednesday, April 13, 2011

Tips tingkatkan traffic blog..


Terasa tak layak sebenarnya utk aku
nk bg tips2 mcm ni
sedangkan blog aku hanyalah umpama sebutir bintang di langit luas
yang kadangkala bersinar, kadangkala malap
namun..tk salah rasanya nk share ilmu yg brguna kan hehehe
alang2 dah mencari tips2 utk blog ni
baik tempek terus kt sini..
at least buleh jugak buat rujukan kot2 esok2 trlupa
tak gitu?

dont shame2 eh..sudi2 kan lah....

ni antara tips2 yg aku dapat:

1. blogwalking - specially time dpt BE dr nuffnang,rajin2 lah bw terutamanya pada waktu puncak. cthnya awal pagi, tghari dan malam.
dan pastikan juga link anda sentiasa berada  paling atas dlm shoutbox blogger lain.
Tertutamanya blog yang ramai follower..;D

2. Tinggalkan komen - rajin2 juga tinggalkan komen di blog2 yg anda singgah supaya anda dapat backlinks ke blog anda.

3. Rename image - pastikan gambar yg anda nak upload, rename kan terlebih dahulu
supaya mudah dijumpai oleh search engines. tips nk rename - gunakan keyword yg org selalu cari. (SEO)

4. Update blog selalu - sekurang2 nya 2 kali sehari - kenalpasti waktu bila ramai org datang ke blog anda, then pada waktu itu make sure blog anda ada entri baru dan menarik. Baru lah org tk bosan nk dtg blog kite kan kan kan...
5. Blog theme/layout - seboleh2 nya pasang theme yg ringkas tapi menarik. Letakkan shoutbox di tempat yg org mudah nampak dan tk perlu click byk kali. pastikan loading page tidak mengambil masa yg lama dan yg paling penting buangkan lagu pd blog kerana ianya akan membantutkan bw.


cukup dulu utk kali ini..
rajin2 nnti aku cari lagi ek...
gud luck..selamat berblogwalking....

thanks sudi click hb saya...

12 comments:

faisal said...

nice info...(tinggalkan komen anda)..huhu...

faisalapardi.com

Cik Su Life Cycle said...

suke info ni.. nanti cik su kena rename semua gambar2 cik su la ek.. ...hermm

diana said...

terima ksih berkongsi..:)

aqishah said...

thanks d info

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun suka kalo orang tinggal komen kat belog :)

De Hearty Riang said...

Thanks 4 the tips... Sy klik smua iklan.
Jengok la blog sy juga..

biology teacher said...

sgt setuju!!!!!!!!!!!!!!

Rin_Aff said...

tips berguna buat saya...tqvm...(",)

Wanzi said...

wah bagus semua teknik ni... lepas ni nak ikut buat cam ni... terima kasih sudi kongsi

miezaniera said...

terima kasih semua sudi singgah di sini..;D

Shareeda said...

tips yang berguna.. tq tq

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal