Wednesday, May 4, 2011

Dasar anak RS....biar jerrrrr

Anak RS (Residen staf aka warden asrama) lain aku tk tau la kan
tp ni nk cite anak RS yg dok kt kolej anggerik tu
mungkin sbb dia selalu tgk mama dia dok tegur student2 lelaki yg lepak2 kt kolej itu
tiba2 pada suatu petang
ketika kami melalui suatu meja di mana pelajar2 lelaki selalu lepak
si anak RS ni pun bersuara
"buat apa kt sini ? "
padahal tkde org pun lepak time tu
cuma mungkin anak RS ni teringt yg mama dia slalu guna ayat tu kalo nk tegur student
geli hati mama dia dengar..rupanye selama ni anak RS tersebut memerhati je gelagat mama nye
so skrg ni..asal lalu je kt tmpt tu
anak RS tu akan ckp ayat tu..
mmg ada bakat nk jd RS besar nanti hahaha

ni la anak RS yg dimaksudkan di atas..hehe

perkataan favourite dia sekarang
"biar jerrrr.."
asal kite ckp pape je kt dia
dia akan jawab.."biar jeeee..."
cth :
mama : Syina..jgn la lompat2..nnti patah katil tu..
Syina : biar jeeeerrr..

mama : syina, cepat la kemas mainan tu..
Syina : biar jerrrrr...

mama : sabor je la budak ni...
Syina : sabo je la budak ni...

kdg2 rase mcm nk lempang jerrrrrrrrrr...
hehehe

lg 2 bulan Syina dah 3 tahun
tp asal baca ABC je sampai huruf G je yg betul
belakang2 tu haru biru
pastu bile sampai huruf X je..
dia sambung X, nine, ten....

sebab dia dok ingt number eight,nine, ten!
fenin2...


13 comments:

aku la... said...

hahaha...kepimpinan melalui teladan..cayalah syina

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai comelnya..anak aku abc pun kedaung jugak..irama ajer btol :p

Rin_Aff said...

bijak2...mcm akal bebudak ni....
kite..???
sabo aje la...

Maryam Fatanah said...

kalakr la syina..tergelak M baca

iera said...

hahahaa...bijak..bijak..syina anak yg sgt comel..wahahaha

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

ok ler tue 3 tahun dpt sampai G, mykid 5 tahun dapt ABC...jer

miezaniera said...

masita : betui3..hehehe

miezaniera said...

elis : ok la tu..dia belajar irama dulu pastu baru hafal lirik hehehe

miezaniera said...

Rin_Aff : ye la budak2 skrang ni mcm2 ada..byk tgk astro kekeke

miezaniera said...

m : kelakar ek? gelak la lagi hihihi

miezaniera said...

iera : like mama dia kan kan kan ;p

miezaniera said...

bsb : oo ye ke..kalo mcm tu tkde la risau sgt..dok pk anak org lain dah smpi z hehehe

Atia Adina said...

atia plak bab mengira....kadang2 ok....kadang2 fenin

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal