Thursday, May 5, 2011

Qasrina amik gas lagi?| nebulizer treatments

gmbr dr googles
Sabtu 30 April 2011
sekali lagi terpaksa bawa si budak kecik bam bam
ke klinik Ajwa sec 7
sebabnya nak mintak ubat antibiotik dan kahak
malam tu badannye panas, hidung tersumbat dan nafas berbunyi
memang anak kecil tu tak dapat tidur 1 malam
mungkin kerana susah nak bernafas
hati ibu mana yg tk risau bile anak tak sihat
sebelum g klinik, me dh ajar siap2 apa yg doktor bakal lakukan pada dia
suruh dia nganga mulut smpi bunyi aaa (sbb nnti doc nk check tonser dia)
then suruh dia pusing sbb nk check telinga
then ajar dia tarik nafas

then sampai je klinik, seb baik org tk ramai
2 nombor berlalu, no kami pn di panggil
yes..suke doktor yg bertugas hari tu
then citer citer doc pun memulakan tugasnya
sama macam apa yg aku dah ajar Qasrina tadi
(tengok..aku dh tau apa doc tu nk buat.hehehe)
then Qasrina sgtlah good girl..semua yg doctor suruh dia ikut je
doc pn asyik puji je..bagus la Qasrina ni..
(dia tk tau aku dh ajar siap2 kt umh..hehehe)
then doc advise suh amik gas (nebulizer treatment)
coz kahak dia trlalu byk
takut ubat makan lambat berkesan
dan Alhamdulillah yg ni pn Qasrina good
langsung tk nangis...(last time buat nebulizer treatment ni tk pernah dia tk nangis.)
and sebagai gnjaran sbb be a good girl, papa hadiahkan 2 buah buku kepada Qasrina..
beli kt kedai buku sebelah klinik tu hehehe

Alhamdulillah..now Qasrina dh sihat
cuma kahak dan selsema nye masih ada lagi
semoga anak mama cepat sembuh yer..;D

6 comments:

~izan~ said...

ala..cian qasrina...moga cepat sembuh tau...mujur dia senang ikut cakap kan bai...senang sket nak ubatkan...cepat2 sembuh n ceria tau

iera said...

Semoga qasrina cepat2 sembuh ye kak bai.knp leh selsema ni?sebab mandi kolam hari tu ke?sian syina..

Sarah Syazwani said...

musim skrg ni..kalo kt dungun lg la da la panas..asik dmm je budak2

Rin_Aff said...

bile anak tak sehat..
kite pun tak lena tido..
syusyah hati teringatkan die...

budak2 tak pandai buang kahak...
sian....

azu said...

aijaz pn kene amik gas jugak aritu..menangis cm dicubit2.aku pon nk nagis sama.mmg kesian..qasrina good gurl, xnangis.

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

semoga Qasrina cepat sembuh

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal