Tuesday, May 10, 2011

Jatuh Hati pada Juvana TV3


 korang tengok tk cite ni?
sape tgk..sila angkat ketiak..hehehe
1st episode aku tk tgk sgt sbb tk suke tgk cite gaduh2 budak2 kene belasah ni
sgt kesian ok..
tapi en suami aku yg tk layan citer Asmara, dll tu
mmg ternanti2 cite Juvana ni setiap Isnin jam 9 malam di tv3
dia kata best (siap botak kan kepala macam botak)..sabo je la
tp ok gak kan..drpd dia buat rambut mcm asmara tu, aku yg no 1 gelak trguling2 nnti hahaha
then aku pn cuba la menyelami apa yg dia kata best tuh

kisah remaja2 yang dimasukkan ke sekolah pemulihan
kerana disyaki bersalah dgn pelbagai kesalahan
salah seorangnye watak daim dilakonkan oleh pelakon yg bertunang dgn shira ayob,


  Daim Yahya seorang remaja yang telah dituduh membunuh ibu dan teman lelaki ibunya.
dalam cite ni daim merupakan seorang yg sgt blur dan pendiam
(untung dia sbb tk payah hapal skrip byk2..hehe)
cuma kene hardworking on memek muka..serius n blur je
dan digelar jambu oleh budak2 botak

Daim sering mnjadi mangsa Botak
tetiba je nmpk muka dah lebam2 merah2 bekas kene pukul..cite melayu ('',)
namun kehadiran cikgu zakiah mmbawa sinar baru dalam hidup daim
nk tau lebih lanjut..tggu dan lihat temujanji bersama
pesalah2 juvana ini
setiap isnin jam 9 malam di tv3
en suami saya tk sbr nk tggu isnin mggu depan
kejap sgt habis katanye..hehehe

anyway congrats to ols team yg mnjayakan JUVANA ni
coz setiap watak yg di bawa aku rasa sgt mnjadi
dan jln cite dia sgt menyentuh emosi
boleh mengalir airmata seorang ibu
congrats..bykkan drama2 macam ni
kurangkan lah drama2 cintan cintun yg berebut harta benda
dan permainan politik yg tk abih2...

nota lutut : aku suke baca penulisan zahiriladzim ni di blognye
rupa2 nye mira ckp dia budak2 akar..padan la berseni..



6 comments:

aNaYaNa said...

betuuull....sangat besh citer nii..:)
sokmo tunggu jerr..
citer yang syrkat holdings tah aper2 tuh membosankan sungguh laaaaa...

mamaqari said...

mamaqari pn suka tgk cit ni..x penah miss lg..

Mama Hanim said...

mmg best citer tu.. my hubby pn minat giler, katanya bt tingat zaman sekolah dulu2 sbb sekolah dia semuanya lelaki..huhu..

wANieYZ said...

meamng best tgk citer ni tp geram la..diorg 2 penakut sngt..rasa cm nk tumbuk2 jer si botak 2..hahahahah...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

belum tengok lagi...

ainol akasyah said...

pandai botak melakonkan watak

Botak Juvana Bergambar dengan saya..eheeei

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal