Sunday, March 13, 2011

Cuti semester 3 bulan? siapa untung siapa rugi?



Sudah menjadi lumrah
setiap kejadian, ada yg rugi ada yang untung
dengarnye pelajar degree uitm sem ni akan bercuti panjang
3 bulan tu, sape yg beranak tu sempat la abis pantang kan
bagi peniaga pulak, tentulah rugi besar
ye la 3 bulan tu leh masyuk riban2 ikutkan
tapi nk wat cane, adat orang meniaga
ada musim untung ada musim rugi
jadi time untung tu kene la pandai2 simpan kan
kalo aku jadi student, rasanya tk best kot cuti lama2 sgt
nanti rindu kat kawan2 kan..tu belum cite yg ada couple lagi
lagi la kalo leh tknk cuti langsung..kan kan kan
dan sebagai rs yg penghuninya majoritynya budak degree
tentu nya akan sunyi sepi la kolej nanti
serammm doh hehehe
tapi.
sebagai staf uitm yang sentiasa risau tentang parking
kurang la skit dosa sepanjang cuti sem nanti
sebab tkde la dok maki2 student yg dok amik parking staf hehehe


2 comments:

cacing said...

cuti 3bulan tu kdg2 best.. leh keje part time.. tapi yang tak bestnya, nnti cuti tuk sem 2 tu pendek lak jadi 1minggu.. buat dua2 jadi 3minggu kan senang.. hahahahhaha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bila start tu?? tak sabar nak heaven ni :p

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal