Friday, March 18, 2011

ets train - lebih laju lebih lebih jimat

Assalamualaikum...

Selamat hari jumaat
penghulu segala hari
mungkin jumaat ini jumaat yg terakhir buat kita
semoga amalan kita pada hari ini umpama kita akan mati pada esok hari
namun semoga kerja kita hari ini umpama kita akan hidup seribu tahun lagi...
sama2 lah kita renungkannya....

ecelly aku kini telah selamat sampai di kg halaman
thanks pada kawan2 yg telah memberi semangat
untuk aku menguatkan diri kononnye nak naik ets semalam
last2..tak jadi bcoz en suami tetiba ajak naik kete pulak
he always like dat..suke buat kptsan last minit...
mgkin dia tk smpi hati biarkan anak bini balik sendiri naik keretapi
sayang gak u kat i yer....
hehehe ni lah padahnye kalo tak pernah berdikari
sume nk harap laki...so ambil iktibar ye kekeke

since last entry aku aritu ramai gak yg brtanya psl ets ni
so aku nk share lah skit apa yg ku tahu
ets is for electronic train service
perkhidmatan keretapi laju berkelajuan 140km/h
mengambil masa kira2 2 jam dari kl ke ipoh
(naik bas pn paling cpt 3 jam)
ada 2 jenis iaitu transit dan express
kalo express ni dia ada 3 hentian seremban - kl - ipoh
transit pulak ada lebih byk hentian..
leh tgk kt sini jadual perjalanannye
http://ets-train.com.my/
dan skrang tgh ada promosi tiket rm30 je utk dewasa
kanak2 atas 12 tahun pula rm19
tiket boleh dibeli di stesen2 ktmb..

ets train

seat dalam ets train..


2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syok jugak balik kampung naik train erk :) trg tak der :p

Sarah Syazwani said...

nape x ajak amin naik train skali..mcm best jek

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal