Tuesday, July 14, 2009

Contest Weblog Popular 1Malaysia

hai kawan2...
Denaihati
ingin mencari
Weblog Popular 1Malaysia
untuk membantu menambah ilmu menguruskan blog dengan lebih baik
dan mungkin boleh dijumpai dalam jutaan weblog di Malaysia.

Untuk menjadi Weblog Popular 1Malaysia
aku perlukan bantuan teman-teman.
Hadiah yang menarik disediakan kepada teman-teman yang membantu
Denaihati mencari Weblog Popular 1Malaysia.

ni 1st time aku jumpa contest yg adiah dia riban2
kalau sebelum ni aku join contest semata2 kerana ingin tambah kenalan
tapi kali ni rasanya nak pasang niat lain lah hehe
bunyinye agak mustahil utk menang tapi kalah selepas mencuba
is better then mengalah tanpa usaha kan kan kan ;D
tapi kalo korang sayang kat aku
korang calon lah blog aku nih hehehe
aci tak cakap camtu ;P
kalo tknk calon pn, korang bgtau la yg korang dpt tau pasal
Contest Weblog Popular 1Malaysia ni
daripada blog aku nih
haaa boleh kan kan hehe

nak tau adiahnya?
tada..

HADIAH

1. RM1,000.00 : 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.
2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas - Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords "Weblog Popular 1Malaysia" pada jam 12.00 am 30/9/2009.

syarat2nye pulak ialah :
Syarat-syarat


1. Hanya terbuka kepada Rakyat Malaysia dan Weblog Malaysia sahaja samada berbahasa Melayu atau English.
2. Buat satu posting di weblog ANDA dengan memilih satu blog yang paling ANDA sukai dan tuliskan apa bestnya weblog tersebut.
3. Dalam posting Anda wajib ada perkataan Weblog Popular 1Malaysia dan saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog contoh saya tahu contest Weblog Popular 1Malaysia dari blog http://miezaniera.blogspot.com/
4. Dalam posting Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
5. Dalam posting wajib ada backlink kepada Denaihati.
6. Tinggalkan komen dan link posting anda di posting contest Weblog Popular 1Malaysia di blog Yang Terbuku Di Hati.
7. Peserta wajib subscribe blog ini melalui email dan diaktifkan.
8. Setiap peserta yang mencalonkan wajib letakkan banner Weblog Popular 1Malaysia dimana-mana yang boleh kelihatan di weblog anda.
9. Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.
10. Minimum pencalonan untuk Weblog Popular 1Malaysia adalah 100 pencalonan.
11. Minimum reference atau rujukan untuk hadiah 2,3 dan 4 adalah sekurang-kurangnya 50 peserta lain.
12. 1 blog hanya layak mencalonkan 1 Weblog Popular 1Malaysia sahaja.
13. Untuk hadiah ke 5 hanya weblog sahaja dikira, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 4 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
14. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

1st time baca rules dia mmg agak menconfusekan
tp setelah tgk soal jawab di ruangkan komen Denaihati
pasal contest ni
dan baca posting dari blog UmmiAbbiQis
rasenye can make it simple kot
anyway im just try n error k

apa yg aku perlu buat utk join contest ni?
check it out..

secara jujurnye aku mmg baru dlm dunia blog ini
membawa makna tidaklah byk blog yg aku tahu@kenal
dan pada aku blog yang aku paling suka
ialah blog Kau Tercipta Untukku
sebab...
1. melalui blog ini aku mendapat ramai kawan2 blogger
2 .blog ini sentiasa updated dgn sales/contest/giveaway dan
macam2 info yg berguna
3. selalu ada cerita2 menarik utk di baca dan dikomen
4. dan ada juga tips dan cara2 utk menguruskan blog yang dikongsi
untuk pemblog yg lain hehe

ok ke macam tu mr Denaihati

akhir kata;

Terima Kasih Kepada Sponsor yang HEBAT :

SAUDACARE dan ANISHA ONLINE MALL

nota kaki;
Contest ini bermula pada 1/7/2009 dan tamat jam 12.00 am pada 30/9/2009.
utk maklumat lanjut,boleh tgk sendiri di sini ya..



4 comments:

denaihati said...

terima kasih join contest weblog popular 1Malaysia...terima kasih juga untuk pencalonan..jangan lupa info blog yg you calonkan tu

Mama_Aqish said...

TQ ye calonkan kiter....terharu bangat rasanyer ada jugak orang sokong kiter

Yan said...

uikk posting kitepun jd rujukan ekk.. hehehhe

ermm kite sendiri masih tercari2 blogger yg dicari2 tu..

miezaniera said...

denaihati : came2..dah inform dah hehe

mama_Aqish : toche2..;D do the best okeh. mamaaqish wakil ibu2 blogger hehe

Yan : carik jgn tak carik..susah2 buh je sweetmama hehehe ;D

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal