Thursday, July 16, 2009

Jawapan kepada sesuatu

jawapan kepada entri sebelum ini


4.07.2009
sabtu lepas
11.40am

Budak kecil ini telah pn berusia 1 tahun
tapi entah kenapa la sampai ari ni
baru aku dpt buat en3 nih
aku pn rasa mcm sgt pelik
kalo bulan2 lepas
setiap 4hb aku boleh meluangkan masa utk
bercerita mengenai pembesaran si kecil ini
tapi entah kenapa bila dh genap setahun
aku sentiasa mencipta alasan
bila ditanya bila nk update
ttg besday Qasrina
eee peliknyee..
k lah tukar mood pelik kepada mood besday ;D

kitorang tk buat parti pun
just beli kek
(punya la besar kek papa dia belikan,walhal dh pesan
beli yg kecik2 je)
pastu kebetulan adik2 aku ada sbb dtg tlg angkat barang kan
so kitorang nyanyi lagu arijadi utk Qasrina
then potong kek pastu makan la kek tu
hehehe ;D
nape kalo kite nk suap anak
kite kene nganga sekali
pelik kan hehe pelik lagi


sekejap je masa berlalu
macam tk percaya pulak dah setahun anak aku nih
Alhamdulillah berat dia sekarang 11.3kg
amik cucuk mmr pn tk demam
very gud my girl ;D

apa yg dia dh boleh?
hehe pastinye dah boleh berjalan dgn agak laju
asyik nk jaaaaalan je keje dia
pastu mulut pn dah bising
tapi tk paham apa yg dia cakap
tapi yg bestnye dia leh cakap
olrite (dalam nada yg aku ajar)
walaupun tk jelas sebutannye tp piching dia sgt tepat hehe
dan bila aku sebut 'ewahhh..'
dia pn akan sambung 'ewahh..'
hahaha korang layan tak cite ewah2 tu

dia juga dh pandai sebut 'kakak'
tapi dia tk pandai lagi sebut susu,mama,mamam,
org tua2 kata kalo dia dpt kaki dulu
so dia lambat cakap
agaknye betul lah teori tu kan
sungguh bijaksana org dulu2 kan

macamana dia bgtau kalau dia nk susu?

dia akan pergi ke tempat tin2 susu tu
pastu dia tunjuk2 kt susu tu
haa tu maknanye dia nk susu lah tu
tp yg paling aku tk suka
dia suka tonggeng2 kn botol susu
kasi susu tumpah atas carpet ke atas katil ke
suke hati dia je la nk tonggeng kt mana
cane nk wat tu ekk..

ops..lupe nk cite adiah
cadangnye kami nk belikan dia rantai
tapi disebabkan tk sempat siap
sbb amik masa sebulan utk tempah nama dia
so kebetulan ptg tu kitorang g jalan2 kt Nilai 3 kan
pastu masuk kedai mainan kt situ
Qasrina laju je nak naik kete2 yg ada dlm kedai tu
jadi papa dia belikan la kete ni ha..

sebagai adiah harijadi...
mama bagi apa?
mama share ngn papa la
hehehe boleh ye anakku..;D

ok lah rasenye dah terbayar hutangku
gambar masa besday tk byk sgt
but still aku lupe nak copy dr laptop kt umah
tah nape aku copy yg ni je
huhu sengal betul..;(

yg kat atas ni pulak gambar2 masa dlm kete ptg semalam
baru amik dia dari umah pengasuh
masa ni brhenti kt trafic lite nk masuk uitm tu
sempat lagik amik gmbor ek huhuhu

hahaha ni gambar tkde la lama sgt
kalo tk silap 2 mggu sudah kot
ni la pakwe qasrina kt umah pengasuh dia
Qasrina selalu buli pakwe dia ni
sbb walaupun diorang sebaya
tapi Qasrina lagi besar dan kuat dari pakwe dia
hehehe maafkan anak aunti ye riz.. ;D


sekian...


5 comments:

Mama_Aqish said...

happy birthday QASRINA...

eT said...

hehehe...dan2 bila rajin berjela plak en3 bai nih..:P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

happy birthday QASRINA...syokknya makan kek..bday nuha aku pun x tau nak celebrate tak kat sini sebab kat trg family suh buat gak :(

miezaniera said...

mama_Aqish : mekacih..;D hadiah tkde ke heheh

et : eh ye ke..

eliss : tkpe la lagi syok leh wat 2 kali..peringkat negeri dan peringkat rumah hehe

MiszMama@Haslinda said...

eppi besday qasrina..u getting older..jangan nakal2 ye!

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal