Thursday, May 28, 2009

Bila mama cuti

Ni la jadinye bila mama dia cuti
ingatkan leh la rehat kt umah
sekali dia meragam la pulak
kalo kt umah pengasuh tu baik je dia
bila ngn mama dia...mcm2 hal


sampaikan aku tk boleh nk bergerak langsung
kene duduk je atas kusi kt depan tu
yang penting dia nampak aku
bukannye dia nak main ngn aku pun
asal aku bangun je, dia nangis
so terpaksala aku memalaskan diri ku
baring je la kat sofa tu
sambil layan cite kartun kt tv
seb baik la kartun sume best2 hikhikhik

Qasrina : pakai syampoo ni leh dpt rambut mcm hafiz af7 ke?

Qasrina : eeyahh..1..2..3..4..4 lagi..

kol 2 papa dia balik belikan nasi bungkus
sbb aku dh pesan siap2 aku tk masak
sbb anak manja dia sorang tu la
ya rabbi punye la pedas masakan org tu
baru sesuap dah terasa pedasnyeee
lapar punye pasal,telan la jua
last2 2 2 org sakit perut..pedihhhh...


alang2 dah tk keje tu kan
pelaga aku mengajak hubby ku yg tercinta tu
nk p cari barang2 Qasrina yang dh byk habis
motif sebenarnya nk cari kasut dia utk dipadankan
dgn dress baru yg nk pakai hari kenduri nanti
tapi tk jumpa pulak..kt mana ek nk cari kasut baby
memula p tesco, pastu p the store pulak
pun takde jugak...alih2 lain yang dicari lain pulak yg dibelinye..
sesapa tau kt mana ade byk pilihan kasut baby tlg la bgtau ye
nk cari kasut yg ada bunyi2 tu..bagi dia xcited nk jalan
hehehe jom la layan gambar selai dua..

hehe ni sume utk sikecil bergaya di hari kenduri nanti
tinggal kasut je tkde lagi..hmm
leh challenge kakak syira nih...ahaks..

feeding set ni pulak nk bagi adiah kt kawan pejabat ku yang beranak ahaks..ok tak?

nota kaki:

Nursyaza Dania @ psmb..hehe
comei kan kan kan

5 comments:

eT said...

lahaii...comeynyer baby yg pakai baju ijau tuh...huhu...
cari la kasut baby kt kedai baby...byk c2..:P
kite nampak kedai baby manjaku kt bdr baru bangi...hehe

miezaniera said...

baby yang pakai towel rambut cam hafiz Af7 tu tk comei ke hehehe

Misz Mama@haslynda said...

hehehe..qasrina buli mama die.. patutlah hafiz jore af, rupenye ade hafiz to-be yg tomei.

Yan said...

mieza.. samela cam Qis..
klu time kite keje... duk ngan nenek yan ok jek pangai.. nakal tu biase.. tp tidopun ok..
c

tp klu yan cuti..susah betul nak ditidokan.. nak ajak kite layan dia gaknye.. takpela mieza.. sesekali dia nak bermanja.. hehe

miezaniera said...

miszmama : tu la pasal,sadis betul ne buli ngn anak sndiri ekeke

yan : ye la Yan,nak tk nak dilayankan je la..seb baik la baru sorang hehe

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal