Monday, June 22, 2009

Hikayat 1001 malam..kesimpulannya..

Assalamualaikum..
memandangkan hampir 2 minggu aku bercuti
dan 2 minggu jugak la aku tidak berblogger
jadinya entry kali ini merupakan isi2 penting sahaja
kerana masa begitu mencemburui aku
sehingga aku tidak punya banyak masa untuk berkarya bagai
hehehe

1st skali ni aku update gmbr member aku kahwin
spt yg aku janjikan dlm en3 yg lepas ye..
Ni la dia pasangan
Noor Shahidah Saleh
&
Joharee
tahniah ye along..semoga berkekalan ke akhir hayat..
akhirnye 4 of us sume dh slamat mendirikan rumahtangga.
along menunaikan janjinya untuk membiarkan 'adik2'nye
(angah,achik dan ayang) kahwin dulu.
tak sangka kata2nya menjadi kenyataan hehehe
so tggu along dpt baby nnti kite wat ghatering ye
sbb adik2 along ni sume memasing dh ada sorang baby
(achik dlm proses ;D)
cepat ye along..muahaha


2nd.. ni gambor sekitar majlis kahwin adik aku
ni je yang aku sempat update
congrats to u my brother
semoga perkahwinan korang kekal ke akhir hayat


and last but not least
soalannye berbunyi
'kenapa aku cuti lama sedangkan bukan aku yg kawin
tapi adik aku yang kawin?'
dan jawapannya ialah...
bermula dengan demam panas..

ingatkan demam biasa je
rupanya Qasrina kena demam campak
korang nampak tak bintik2 kt muka dia tu
mula2 naik kt muka dulu
pastu bagi minum air kelapa utk keluarkan semua
then hari kedua baru naik kt kaki,tangan dan seluruh badannya

kesiannnyaa anak mama..

nasib baik aku masih ada simpan bedak sejuk yg aku mak aku buat sendiri
so leh la disapukan ke seluruh badan si kecil ini
utk menghilangkan miang campak dan bagi sejuk skit badan dia
juga bagi mandi dgn air daun bambu
utk hilangkan miang juga..

ni dah kurang skit..dah leh pakai baju dah..
kat muka je masih ada lagi bintik2 merah

and Alhamdulillah...my princess dah sihat dah
dah leh main cak2 semula
tapi dia tk pandai sebut 'cak'
dia sebut 'kak'
kekeke
mama doakan semoga anak mama ni cergas kembali
dan menjadi orang yang kuat dan sihat
aminn....

7 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..siannya..abes pipi gebu naik bintik :(

eT said...

panjangnyer en3 nih..hee..
yg pntg qasrina dah sehat kan3..

ZzamzZ said...

tula entry rojak..alhamdulillah sihat gak qasrina aunty ni kn..cenyum cikit...

miezaniera said...

eliss : a'a eliss,mmmg tk comei sgt muka dia ngn bijik2 tuh ;(

et : apa yang penting..kerjasama ;D

zam : rojak apa zam rojak buah ke rojak cucur udang hehehe ;D

mamadanish78 said...

berseri2 pengantin....:)
tahniah...
alahaiii..siannya Qis...kecik2 dah kena demam campak..
nasib baik mama dia pandai ubatkan...hehheeee...

miezaniera said...

mamadanish : almaklum la pengantin lah katakan hehe..tu pun jenuh talipon mak2 kt kg tny mcmana nk buat..risau sgt sbb tgh musim mcm2 virus ni kan.

armouris said...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal