Monday, October 11, 2010

Penderitaan ketika di Padang,Indonesia

walaupun masih ada 3 hari lagi kisah percutian aku di Padang-BukitTinggi,Indonesia
tapi ceritanya sama saje macam kt sini dan kt sini..kat sini pn ada juga..

cuma aku cuma nk tambah skit je kisah aku...

Malam terakhir ketika kami di Denai View Hotel,
aku diserang cirit-birit,muntah dan demam
rasenye dlm sejam sekali aku bangun g bilik air
rase mcm nk tido je dlm toilet tu psl tk larat dh nk ulang alik
muntah pulak bukan skit2..melambak2 kuar..eee goli den..
abis lemah longlai badan2 aku..

tp dekat2 nk subuh tu sempat la aku terlena kejap smbil bermimpi
ngamuk2 kt laki aku pasal kononnye dia da kawin lain
tgh aku ngamuk2 tu, tetiba en suami aku kejut suh bangun
kekeke seb baik mimpi..tu la sape suh ptg tu dgr ikram n et sembang psl
pompuan lain..kan dh trmasuk dlm mimpi hehehe

bangun pagi tu mmg sangat2 la azab
kalo kt umah,dh lama aku g amik mc
makan ubat pil chicket(tui ke eja cmni ek) taun ehsan dr et
tk reda gak sakit perut aku, pastu minum pulak teh hambat angin buatan Indonesia
tk reda gak, pastu pak pami singgah farmasi beli ubat lagi utk aku
tima kaseh pak pami..mmg terbaek la...tima kaseh juga pd sume kawan2 yg mengambil berat..sayang gak korang kt aku yer...ops lupe pulak tima kaseh juga pada en suami yg menjaga Qasrina dgn penuh sabar dan tawaduk..

balasannya aku hanya trsandar di dalam van ketika kawan2 aku yg lain sibuk mghabiskan rupiah dan rm yg masih berbaki...uwaaaaaa
aku kempunan sgt tk dpt tgk lukisan2 yg indah menawan
cuma dpt beli 1 je..tu pn beli kt kedai sebelah ngn tmpt van berhenti
kedai tu pulak tk byk choice..so spy tknk hampakan diri aku sndiri,
aku rembat je la apa yg ada kt kedai tu..harga pn mahal skit dr yg member aku dpt
thanks aizumie kerana tolong belikan lukisan tu utk aku..aku sayang kamu hehehe

aku suke yang nih..sape2 nk pegi tlg belikan utk aku ye hehe

cantik2 kan..

moral of the story : ke mana sahaja korang pergi, bawalah segala jenis ubat di dalam beg korang dn berhati2 lah memakan makanan kerana perut korang mungkin kategori perut sensitif mcm aku (psl org lain sume relax je..aku sorang je yg tk tahan..dugaan betul..)


muka org sakit perut

10 comments:

Sarah Syazwani said...

cian...nk buat camne dh nk sakit

lukisan yg kaler oren itam aku da rembat dulu..sila jgn jeles ekk..hahaha

ehh bleh pulak ko mimpi org lainnyer topik perbincangan..kekeke

miezaniera said...

alaaa mestilah jeles..sarah kirim la kt kawan sarah yg g padang tuh..nk jugak kaler itam oren tuh....

hehe kite mmg selalu mimpi apa2 aje yg didengar oleh telinga hehe

eT said...

huhu...nape mimpi cite org..:p

nyway pak pami mmg best kan...kebajikan terjaga...

miezaniera said...

hehe nk wat cane..sifat semulajadi kekeke

yezza pak pami mmg best..suke buat lawak smpikan kdg2 tk paham lawak dia hehe

mamasue said...

apa punya mimpi daaa...skali en.suami tlg kejutkan lg subuh....baiknyaaaa...

Kuman Chaos said...

letih tu kalau travel sakit sakit...
kuman "Raba-raba..." Entry

aizuemi said...

sama².. sy sgt suke pd lukisan2 yg ade tu..

miezaniera said...

sue : hehe tu la..suami dh tau bini dia ni kuat mimpi merapu hehe

kuman : tersangat letih dn tk larat..hanya Allah yg tau..;D

zue : sy pun hehe

army4war said...

alololo kecian diee.. tak pe.. skang dah sihat kan.. hehehe alhamdulillah... next trip jadi farmasi bergerak kekeke

miezaniera said...

Alhamdulillah..farmasi bergerak ek? mahal skit la cas nye pasal bergerak kan hehehe

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal