Wednesday, January 19, 2011

ade ke doctor macam ni? versi akal kat kepala lutut part 2.

petang semalam aku dan kawan2
jumpa lagi seorang yg akal dia letak kt lutut
bezanya kali ni ialah dia adalah seorang yg berpangkat Dr.
betui ke idak, idak le teman tau
tp dia yg tulis kt kertas yg dia tinggalkan no telefon dia
then ada nama sekali kt kertas tu
Dr X.


ikuti perbualan mira dgn Dr tersebut:
tut..tut..tut..tut...
dr : tit..(bunyi dia angkat phone)
mira : hello.. encik block kereta saya la..boleh turun sekarang tak?
dr : er..
mira : nape encik tarik handbrake? kalo tk boleh sy tolak je..
dr : tapi kete saya auto!

huhuhu ayat ni kitorang tk boleh blah..
apa dia ingt kete auto tkleh tolak ke?
rugi la belajar tinggi2 tp bende simple pun dia tk tau
buat malu je...

mira : kete auto pn boleh tolak lah encik..
dr : tkpe2..nnti sy abis kelas sy turun..
mira : ha? abis kelas? sy nk balik sekarang ni..nk amik anak.
dr : hmm ok ok..

sambil tggu tu kitorang pn amik la gmbr kete dia
siap dh pikir tajuk utk entri ari ni kahkahkah

pale otak dia nk tggu abis kelas
dah la block kete orang
pastu tarik handbrake
pastu nk tggu dia abis kelas pulak
amboi amboi amboiiiiiiiiiiiiiiiii
cantik muka hang
debush!! amik sebijik geram betui aku

18 comments:

Sarah Syazwani said...

haha..femesla keta dr tuhhh

army4war said...

HAHAHA... geram gak semalam... garang kan saya semalam.. tulis no tipun siap ada Dr. tp tak buat perangai cam Dr.. bak kta encik hadi semalam... kereta besar otak kecik.. ngenggg~!

miezaniera said...

sarah : nasib la kan..sape suh susahkan org ptg2..

mira : garangnyeeeeeeeee...betui ckp hadi tu..dah la otak kecik, pastu letak kt lutut..ni la jadinye huhuhu

Aidanisme said...

alahaiii doktor.. blajar tinggi2 smp dapat dr., perkara senang pun tak leh pk ke?

sengal sungguh..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, itu doc haiwan ler tu

aizuemi said...

beb.. aku rasa kete honda tu mmg takleh nk free gear cam kete auto yg laen..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak semua kereta auto boleh free gear .keta abang aku siap tak boleh keluar kunci kereta kalo free gear :p

azieda razak said...

pergh.. nak cari la pemilik kete ni?? hahahaha..

syusye said...

ha ha ha..pergh ganas sungguh siap letak nom plat...sbar yea..lenkali nk paking jgn paking sebelah 2 mmg ade double paking..ari 2 sura xlarat nk tolak berat sgt..nsib baek ade owg tlg..

Mummy Zara Sofea said...

heheh..klakar..

mamasue said...

a'ah la...keter mamasue pun klu free gear, tak blh nak tarik keluar kunci tu. patut dia ckp gitu, bukan nye ckp sbb keter dia auto. lg 1,dah tau letak nombor tu,keluar je la terus bila orang kol...jgn la nak suh orang lain balik lewat semata-mata dia ada kelas...dah tau block keter orang kan...orang berbudi,kita berbahasa...

aku la... said...

keta mahai tu ...humm..nasibla dr ye..dilayan sama je wlaupun ada dr..dr ni kena tukar strategi la..kalau agak2 nak block keta ne bawak keta kurang mahaila yek(nak cakap murah x patut) cam keta den tu...heheh viva forever...

iera said...

hahaha..mmg otak letak kat lutut la klu cmni..sakit hati jer..no komen dah..

miezaniera said...

aida : mmg sengal..

bsb : hahaha mungkin kot...

zue : mgkin dia tk tau ada kete auto yg leh free gear..

miezaniera said...

elis : ye ke..mungkin la kete dia jenis mcm tu..dats y dia tggl no..

azie :nk buat gapo mu nk cari dia? hehe

sura : ada gak org yg baik parking kt situ kan kan kan hehehe

miezaniera said...

mumny zara : kelakar kan? hehehe

mamasue : tru tru tru..org brbudi kite brbahasa..dia boleh ingt kitorang student..siap cakap cepatnye uols abis kelas?..sabo je la..

masita : hahaha gud idea..

army4war said...

oo baeklah.. ada ek cam tue.. lain kali bawak keta sorong kalau nk blok keta org.. paling bijak.. kuar sejurus selepas kelas tamat.. dia kta habis kelas kol 5 gak, tp tengah ngajar lg.. beruntung student dapat lec cam tu :P tak cemerlang lg tatau ar aku :P

eT said...

hahaha...
apadaaa....ttuuutttttt....

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal