Saturday, January 29, 2011

Rahsia nk dpt cabutan bertuah

sekadar berkongsi cerita di ptg sabtu yg mendung....;D

dipetik dari SINI..


Aku nak cerita satu rahsia macam mana supaya korang boleh dapat cabutan bertuah. Eceh, rahsia la sangat.Yang pasti, aku takde guna toyol ke, rasuah ke, yang pasti semuanya clean and clear..

Apa yang perlu korang buat adalah

Gambar kan saat korang dapat hadiah tu. Saat pengerusi majlis umumkan nombor, contoh nombor yang kita dapat tu, 156, jadi bayangkan suara MC sebut nombor 156 tu dengan jelas. Korang teruja bila dengar nombor tu di sebut.

Berdiri dengan senyuman di mulut korang, sambil dengar satu dewan menepuk tangan, rakan-rakan di sebelah masing2 ucapkan tahniah, dengan perasaan gembira, melangkah ke arah pentas sambil dengar tepukan gemuruh dalam dewan.

Bayangkan yang korang naik ke pentas, pergi ke arah penyampai hadiah tu, salam dengan dia, ambil hadiah, sambil memandang kamera gambar korang di ambil. Kemudian dah selesai turun dari pentas balik ke tempat duduk korang.


Aku bayangkan secara detail dan berulang kali. Dari mula sampai akhir. Jangan miss even satu part pun. Lagi satu, imaginasi ni untuk cabutan bertuah dalam majlis2. Kalau yang lain tu, kena lah lain sikit flownya. Guna kreativiti sendiri.

Dah bayangkan tu, kena lah yakin yang korang akan dapat. Biarpun kadang-kadang nampak macam mustahil, tapi jika ada rezeki, InsyaAllah dapat..

Haa, lagi satu aku nak bagitau yang teknik ni adalah salah satu part dalam Law Of Attraction, atau pun Hukum Tarikan. Nak tau lebih, boleh rujuk kat

p/s: Pensyarah aku kat UTM dulu pernah cerita, ada seorang kawan dia amalkan Hukum Tarikan ni, sampaikan even nombor cabutan bertuah tu belum disebut, dia dah bangun pergi nak ambil hadiah kat pentas. Dan bila nombor tu disebut, memang ternyata dia yang dapat. Fuh...Mantap betul kan.



pada pndapat aku,
susah nk percaya benda2 cenggini tp hakikatnye mmg wujud kan kan kan...

6 comments:

tomatokering :) said...

huishh , macam tu ke ? kena try nie . even berangan sendiri pon . hehe

Nor moscow said...

saya pun ada buku tu..tapi tak abis 2 nak bc..maklumlah..busy sikit..memang best kalau2 betul praktik kan?

kakngah said...

wow!
ada jugak yer.. ingt btl2 hny berdasarkan tuah badan.. rupanya blh kontrol tu sume...

miezaniera said...

tomatokering : macam tu le rasanye hehe..jom2 try..

miezaniera said...

nor moscow : wah ada buku yer..bagus2..Insyaallah berkesan kalo selalu praktik..

kak ngah : tu la..sy pn ingt mmg ikut nasib je hehe

army4war said...

ha ah.. apa yg kita pk.. dia akan datang dekat dengan kita.. pernah baca gam bebende nie.. kekeke

Sweet Family

Sweet Family
Blog Widget by LinkWithin
 

...::sweet mama::... Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal